Ez a Bugatti lehet a világ legdrágább kabriója

Nyomtatás

Mindenki tegye a szívére a kezét: ha nyerne 2-3 milliárd forintot a lottón, elköltené egyetlen autó megvásárlására? A válasz valószínűleg nem, pedig racionális okból is jobban tennék, ha világ körüli út, milliós pezsgők, tucat sportverdák és kétes megtérülésű ingatlanok helyett ezt tennénk.

Az utóbbi években a veterán autók tartása felverekedte magát a legjobb befektetési lehetőséggé, amely sportot okosan űzve pár év alatt többszörözhetjük meg vagyonunkat. Ennek szükségszerű mellékzöngéje, hogy a veteránok iránti kereslet is megnövekedett, melynek hatására egyre több páratlan értéket képviselő modell bukkan elő.

Mint például ez az 1937-es Bugatti Type 57S Cabriolet, a valaha készült összesen 3 modell egyike. A Type 57 rendszeres olvasóink számára nem szorul bemutatásra, de nem hagyunk ki senkit – Kenéz Tibor kollégánk írásával kiválóan elmélyedhetünk a típust történelmében. A képen látható példány láthatóan sosem volt teljesen restaurálva, csak szükség szerint karbantartva, így a csodás állapot mellett magába szippantotta az idő múlásának romantikus báját is.

A pontosan lekövethető típus több milliárdos kezén is átsuhant már, de csak nagy ritkán hagyta el Angliát. Az adásvételek eddig a háttérben történtek – most első ízben viszont aukción, az RM Sotheby’s vezénylete alatt lehet lecsapni a modellre. Bár a lecsapás túlzás: csak kevés milliárdos pénztárcája nem érzi meg a 8,5 millió dollár környékére várt végső eladási árat, amivel a világ legdrágább kabriójává válhat a modell.

A 2,5 milliárdos Bugatti mellett egyébként egy egyedi karosszériás 1930-as Stutz Model M Supercharged Coupé, valamint egy 1933-as Cadillac V-16 All-Weather Phaeton is kalapács alá kerül, így akkor is érdemes odafigyelni, ha csak pár száz milliót szeretnénk jó helyre befektetni. Felkészülni van idő: március 11-én nyitja meg kapuit az RM Auctions.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark