Hippibusz kicsiben - különleges VW T1 került eladósorba

Nyomtatás

A legtöbben bizonyára ismerik a Volkswagen Transporter első, T1-es generációját, vagy más néven a „hippibuszt”. Eddig minden rendben is van, ám a képeken látható példánnyal valami egyértelműen nem stimmel. Nem kell azonban sokáig keresni a „hibát”, hiszen viszonylag gyorsan rádöbbenhetünk, hogy ez a T1 bizony jóval rövidebb normál társainál.

A különleges kisbusz még 1986-ban készült el, és jelenlegi, makulátlan állapotát egy amerikai csapatnak köszönheti. A Gas Monkey Garage 2014-ben restaurálta az egyedi járgányt, amely ennek köszönhetően szebb lett, mint újkorában: klasszikus világoskék-fehér fényezést kapott, ami mellé krómozott lökhárítók és fehér keréktárcsák járnak. Az autón minden olyan lett, amilyen eredetileg is volt.

Beleértve az utasteret is, ahol lakkozott fehér műanyagokkal és fekete szövetekkel találkozhatunk, melyeket a Wolfsburg West csapatának köszönhetünk. A T1 rendkívül puritán megoldásai ellenére a restauráció után kifejezetten kívánatos lett – legalábbis annak biztosan, aki szereti az ehhez hasonló veterán járműveket. Természetesen az erőforrás és a futómű sem maradt érintetlen: előbbinek a szerepét egy 2-literes náégyhengeres szerkezet vette át, amit a Luck’s Fabshop csapata épített be, míg utóbbi hibátlan működéséről a Wagons West társulata gondoskodott.

A rövidke T1 felújítása tehát komoly együttműködést kívánt meg, de a végeredményt elnézve minden perce megérte a ráfordított időnek. A veterán egyébként utcai használatra is minden további nélkül alkalmas, persze jövőbeli tulajdonosa minden bizonnyal nem málhás autónak fogja használni. A különlegesség ugyanis eladóvá vált, és ha minden igaz, akkor a holnapi Barret-Jackson aukción Las Vegasban új gazdára is talál majd.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark