Kalapács alá kerül a legelső Porsche 911 kabrió

Nyomtatás

A különböző aukciókon egyre többször találkozunk elképesztő árakon elkelő Porschékkel, melyek mostanában nem is mindig veteránok. A következő hatalmas összegért gazdát cserélő német sportautó azonban vérbeli veterán, ráadásul igencsak különleges, hiszen a mára legendássá vált 911-es széria legelső kabrió változatáról van szó – amely egyben a márka első kabriója is volt. Ha mindez még nem lenne elég, akkor egyben a második legöregebb 911-es címe is jár az autónak.

Mielőtt még bárki félreértené, itt nem szériákról vagy generációkról van szó, hanem konkrét példányokról, hiszen a szóban forgó, #13360-ás alvázszámot viselő piros kabrió egyike azon két autónak, melyeket mindmáig sikerült megőrizni a Karmann által 1963 és 1964 között legyártott 13 prototípusból. Mindehhez még egy kis adalék, hogy az első sorozatgyártású kabrióra bizony nem kevesebb, mint 19 évet kellett még várni, hogy bemutatkozzon a Porsche kínálatában 1982-ben.

A hamarosan kalapács alá kerülő ritkaság egyébként kifejezetten jó állapotnak örvend, és nem sok munkát adott a restaurátoroknak. A fényezés 80 %-ban eredeti, de a Fuchs keréktárcsák és a részben bőrrel, részben tyúklábmintás szövettel borított ülések teljesen érintetlenek – utóbbiakon ráadásul látszik, hogy alig ültek bennük. A motortérben egy hathengeres boxermotort találunk, amely összesen 130 lóerőt bocsát a sofőr rendelkezésére.

Az autót egy német gyűjtő, Manfred Freisinger mentette meg a végtől, hogy aztán 2001-ig egy raktárban pihenjen. Ekkor került az amerikai Myron Vernishez, aki 13 év után adta tovább azt jelenlegi tulajdonosának. Alig két év után pedig a jelenlegi tulaj is túlad a ritkaságon, amely az RM Sotheby’s februári rendezvényén kerül kalapács alá, és a szakértők szerint a végső ár valahol 270 és 315 millió forint között lesz, de azon sem lepődnénk meg, ha még ezt is túlszárnyalnák a licitálók – a Porsche modelljei ugyanis kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek.
Hozzászólások  

 
#1 Nocturne 2016-12-21 12:32
Nem is drága.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark