2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Kincsesbánya – két igazi ritkaság került elő egy elhagyott garázsból

Nyomtatás

Egyre többször hallani olyan esetekről, amikor egy évtizedek óta érintetlen garázsban elképesztő ritkaságokat – természetesen autókról beszélünk – talál néhány szerencsés örökös vagy bárki más. Legutóbb két igazi veterán bukkant fel egy 1991 óta magára hagyott épületben: egy 1966-os Ferrari 275 GTB és egy 1967-es Shelby 427 Cobra – mondanunk sem kell, szívesen lennénk azok helyében, akik most fedezték fel, hogy két ilyen csodát birtokolnak.

Nem meglepő módon kalapács alatt végzi majd a két legendás négykerekű, ami az értéküket tekintve nem csoda, hiszen a kettő együtt az egymilliárd forintot is meghaladhatja. A Ferrari 275 GTB-ből mindössze 970 darab készült 1964 és 1968 között, ám a megtalált példány még az átlagosnál is különlegesebb, ugyanis az ezüst külső és kék belső mellett egy úgynevezett hosszúorrú konstrukció, amelyből összesen 80 darab látott napvilágot.

Az amerikai legendás sportautók rangsorában igen előkelő helyet elfoglaló Shelby 427 Cobra is megér egy misét: mindössze 260 darabot szereltek össze belőle, és a megtalált példányban alig több mint 20 ezer kilométert tekert bele korábbi gazdája. A piros-fekete összeállítás egyébként jól áll az autónak. Mondanunk sem kell, mindkét modell kiváló állapotnak örvend, csupán a 27 évnyi mozdulatlanság viselte meg őket kissé, de motorjukat nem volt nehéz működőképes állapotba hozni. A port azért egyelőre nem törölték le róluk, hiszen így igazán autentikusak a magára hagyatott garázsban megtalált modellek.

A két ritkaságot március elején el is árverezik majd, és a szakértők szerint a Ferrari 640 és 830, míg a Shelby 250 és 330 millió forint közötti összegért kelhet el, tehát jó esetben bőven átléphetik az egymilliárdos határt. Akit részletesebben is érdekel a történet és nem áll hadilábon az angol nyelvvel, annak mindenképpen ajánljuk az alább megtekinthető, közel 15 perces kisfilmet, amiből minden kiderül a megtalált ritkaságokról.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark