Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Egyre többször hallani olyan esetekről, amikor egy évtizedek óta érintetlen garázsban elképesztő ritkaságokat – természetesen autókról beszélünk – talál néhány szerencsés örökös vagy bárki más. Legutóbb két igazi veterán bukkant fel egy 1991 óta magára hagyott épületben: egy 1966-os Ferrari 275 GTB és egy 1967-es Shelby 427 Cobra – mondanunk sem kell, szívesen lennénk azok helyében, akik most fedezték fel, hogy két ilyen csodát birtokolnak.

Nem meglepő módon kalapács alatt végzi majd a két legendás négykerekű, ami az értéküket tekintve nem csoda, hiszen a kettő együtt az egymilliárd forintot is meghaladhatja. A Ferrari 275 GTB-ből mindössze 970 darab készült 1964 és 1968 között, ám a megtalált példány még az átlagosnál is különlegesebb, ugyanis az ezüst külső és kék belső mellett egy úgynevezett hosszúorrú konstrukció, amelyből összesen 80 darab látott napvilágot.

Porlepte is gyönyörű a ritka Ferrari

Az amerikai legendás sportautók rangsorában igen előkelő helyet elfoglaló Shelby 427 Cobra is megér egy misét: mindössze 260 darabot szereltek össze belőle, és a megtalált példányban alig több mint 20 ezer kilométert tekert bele korábbi gazdája. A piros-fekete összeállítás egyébként jól áll az autónak. Mondanunk sem kell, mindkét modell kiváló állapotnak örvend, csupán a 27 évnyi mozdulatlanság viselte meg őket kissé, de motorjukat nem volt nehéz működőképes állapotba hozni. A port azért egyelőre nem törölték le róluk, hiszen így igazán autentikusak a magára hagyatott garázsban megtalált modellek.

Igazi amerikai legenda a Shelby Cobra

A két ritkaságot március elején el is árverezik majd, és a szakértők szerint a Ferrari 640 és 830, míg a Shelby 250 és 330 millió forint közötti összegért kelhet el, tehát jó esetben bőven átléphetik az egymilliárdos határt. Akit részletesebben is érdekel a történet és nem áll hadilábon az angol nyelvvel, annak mindenképpen ajánljuk az alább megtekinthető, közel 15 perces kisfilmet, amiből minden kiderül a megtalált ritkaságokról.

Kommentek