Mazda múzeum nyílt Németországban

Nyomtatás

Az első európai – és Japánon kívül az egyetlen – Mazda múzeum megnyitotta kapuit. A hiroshimai gyártó közel 100 évre visszamenő múltjába betekintést engedő kiállítás május 13-tól várja a érdeklődőket Augsburgban.

Az Auto Frey márkakereskedés által üzemeltetett Mazda múzeum 45 modellt állít ki, közöttük Japán belpiacos modelleket is. Helyszínként egy egykori vonatdepót hasznosítottak, igazán különleges aurát kölcsönözve a kiállításnak. A múzeum mellett egyébként étterem, ajándékbolt és rendezvényterem is található a helyszínen.

A kiállított modellek között találunk 1967-es Mazda Cosmo Sportot, 1969-es Mazda Luce RX87-et és egy 1992-es Mazda RX-7-et is, amelyek hűen és persze makulátlan állapotban állítanak emléket a Mazda saját fejlesztésű Wankel motorjának.

Emellett megtalálhatjuk itt többek között a ’60-as Mazda R360-at, amely a vállalat első személyautója volt. Ráadásul a kiállított járműveket folyamatosan váltogatják, így összességében több mint 120 négykerekű fordul majd meg a nagy csarnokban.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark