Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Egyre több autógyártó dönt úgy, hogy hivatalos keretek között kezdi el gondját viselni legendáinak. Az egyik legjobb példa erre a Jaguar Land Rover csoport, amelynek Classic részlege már hosszú évek óta végez csodálatos munkát – ezt pedig mai hírünk is alátámasztja. Ezúttal a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) döntött úgy, hogy egy külön divíziót alkot meg klasszikus modelljeinek karbantartására.

A legapróbb részletekre is figyelnek - galériaA Reloaded by Creators névre hallgató részleg (magyarul az alkotók által újratöltve) a Fiat, az Alfa Romeo, a Lancia és az Abarth legendás modelljeinek restaurálásával és gondviselésével foglalkozik majd. Természetesen az új részleg által felújított autók egyedi bizonyítvánnyal is el lesznek majd látva. A lelkes csapat egyébként már bele is vágott a munkába, ugyanis a Párizsban jelenleg is zajló Retromobile kiállításon 5 általuk kezelésbe vett ritkaság is megtekinthető.

A szakemberek két Alfa Romeót, két Lanciát és egy Fiatot készítettek el a seregszemlére. Az Alfa Romeók táborát egy 1991-es Spider és egy 1989-es SZ erősíti, míg Lanciákkal jóval visszább repültek az időben, ugyanis egy 1973-as Fulvia Coupé Montecarlo és egy 1959-es Appia Coupé készült el. Az egyetlen Fiat is egy igazi ritkaság, ugyanis egy 1981-es Fiat 124 Sport Spider Spidereuropáról van szó, amelyet maga Pininfarina tervezett. A kiállításra látogatókat sok szeretettel várják a szakemberek, és készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.

A csapat által elkészített négykerekűek egyébként mind eladósorba kerülnek, így ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez a megvásárlásukra, akkor az FCA Heritage internetes oldalán talál róluk részletesebb információt is. Mindenesetre örömmel látjuk, hogy egyre több gyártó kezd hivatalos keretek között foglalkozni a klasszikus modelljeivel, hiszen egy-egy jó állapotban lévő veterán vagy youngtimer minden autórajongó szájára mosolyt tud csalni – még ha nem is a kedvenc márkájáról van szó.

Kommentek