2018. Augusztus 18., Szombat

Frissitve:03:20:32

Új részleggel veszi szárnyai alá klasszikusait a Fiat és az Alfa Romeo

Nyomtatás

Egyre több autógyártó dönt úgy, hogy hivatalos keretek között kezdi el gondját viselni legendáinak. Az egyik legjobb példa erre a Jaguar Land Rover csoport, amelynek Classic részlege már hosszú évek óta végez csodálatos munkát – ezt pedig mai hírünk is alátámasztja. Ezúttal a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) döntött úgy, hogy egy külön divíziót alkot meg klasszikus modelljeinek karbantartására.

A Reloaded by Creators névre hallgató részleg (magyarul az alkotók által újratöltve) a Fiat, az Alfa Romeo, a Lancia és az Abarth legendás modelljeinek restaurálásával és gondviselésével foglalkozik majd. Természetesen az új részleg által felújított autók egyedi bizonyítvánnyal is el lesznek majd látva. A lelkes csapat egyébként már bele is vágott a munkába, ugyanis a Párizsban jelenleg is zajló Retromobile kiállításon 5 általuk kezelésbe vett ritkaság is megtekinthető.

A szakemberek két Alfa Romeót, két Lanciát és egy Fiatot készítettek el a seregszemlére. Az Alfa Romeók táborát egy 1991-es Spider és egy 1989-es SZ erősíti, míg Lanciákkal jóval visszább repültek az időben, ugyanis egy 1973-as Fulvia Coupé Montecarlo és egy 1959-es Appia Coupé készült el. Az egyetlen Fiat is egy igazi ritkaság, ugyanis egy 1981-es Fiat 124 Sport Spider Spidereuropáról van szó, amelyet maga Pininfarina tervezett. A kiállításra látogatókat sok szeretettel várják a szakemberek, és készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.

A csapat által elkészített négykerekűek egyébként mind eladósorba kerülnek, így ha valaki ellenállhatatlan vágyat érez a megvásárlásukra, akkor az FCA Heritage internetes oldalán talál róluk részletesebb információt is. Mindenesetre örömmel látjuk, hogy egyre több gyártó kezd hivatalos keretek között foglalkozni a klasszikus modelljeivel, hiszen egy-egy jó állapotban lévő veterán vagy youngtimer minden autórajongó szájára mosolyt tud csalni – még ha nem is a kedvenc márkájáról van szó.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark