Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Éppen a napokban elevenítettük fel a Nürburgring-Nordschleife lenyűgöző történelmét és jelenét, máris megérkezett egy újabb rekord. Ezúttal a Mercedes-AMG szállította nekünk egy csúcsot, méghozzá a kombi négykerekűek mezőnyében – noha ezt eddig nem igazán tartották számon, de ezentúl majd ebben a „kategóriában” is mehet a versengés.

Azt hiszem nem túl nehéz kitalálni, hogy a Mercedes-AMG E 63 S T-modell volt az elkövető. A 612 lóerőt és 850 Nm-es csúcsnyomatékot biztosító 4-literes, ikerturbós V8-assal szerelt puttonyosnak mindössze 3,5 másodpercre van szüksége, hogy álló helyzetből indulva elérje a 100 km/h-s sebességet – ebben persze az összkerékhajtás is a segítségére van. A csillagosok modelljét tehát hiba lenne beskatulyázni „kombisága” miatt, amit a Nordschleifén futott 7 perc 45,19 másodperces köre is bizonyít.

Ez ugyan közel 1 perccel rosszabb idő, mint a Porsche 911 GT2 RS abszolút csúcsa – amit egyébként a 2019-ben érkező Project One-nal azért könnyen megpróbálhatnak majd felülmúlni a németek –, de egy valamivel több mint 2 tonnát nyomó családi puttonyostól így is elképesztőnek mondható. Az sem elhanyagolható, hogy ez a rekord nem a gyáriak közreműködésével született, így könnyen lehet, hogy a Mercedes segítségével még gyorsabb körre is képes lenne az autó. Mindezek ellenére így is ijesztő nézni a videót, amelyen megörökítették, hogy milyen eszeveszett tempót diktál a családi puttonyos a gyakorlatilag minden bukóteret nélkülöző pályán – érdemes végignézni a cikkben is megtalálható kisfilmet.

Kommentek