Nosztalgia: 25 db DB4 GT-t épít az Aston Martin

Nyomtatás

Nem újkeletű dolog, hogy egy autógyártó feléleszti valamely régi szériáját. A Jaguar példájából okulva ezúttal az Aston Martin döntött a nosztalgiázás mellett, mégpedig egy 25 darabos DB4 GT Continuation széria megépítésével. A különleges luxustárgynak számító régi-új modellekben természetesen anyagilag is fantáziát látnak a britek, hiszen a becslések szerint 1,5 millió fontért kelhetnek majd el a különlegességek.

Az autókat az Aston Martin történész részlege, az Aston Marin Works gyártja majd Newport Pagnellben, ahol az eredeti modell is készült 1959-ben. 2007 óta, a Vanquish S széria végeztétől számítva először gyártanak itt ismét autókat. A dolog külön pikantériája, hogy az új DB4-esek alvázszáma a majd’ 50 évvel ezelőtti, 75 db-os széria utolsó darabjáétól folytatódik majd. Az eredeti szériát 1963-ig készítették a britek, mi több, akkoriban Stirling Moss-szal a volán mögött több ízben is győzelmet ünnepelhetett a típus és még Le Mans aszfaltján is tiszteletét tette.

Ahogy az eredeti példányok esetén, úgy a frissen gyártottak orrában is soros, hathengeres motor dolgozik, ikergyertyás kialakítással. A Tadek Motorsport által összerakott erőforrások természetesen a hátsó kereket hajtják, négyfokozatú sebességváltón keresztül. Az igényes műszaki megoldást részben önzáró differenciálmű teszi teljessé, ami a 345 lóerős maximális teljesítmény ismeretében nem is túlzás.

Az új modell a Lightweight széria specifikációjában készül, amelyből akkoriban mindösszesen 7 példány épült. A pályás használatra is alkalmas különlegességek vásárlói az autó mellé az Aston Martin Works instruktoraitól speciális felkészítő oktatást is kapnak – még Darren Turner Le Mans győztes pilóta is tanácsokat ad majd. „60 év alatt az Aston Martin Works eltagadhatatlan tapasztalatot és tudást szerzett a márka hagyományainak megőrzésében. Most pedig valami különleges produktumot adunk át a jövőnek a 25 darabos széria segítségével, ezzel ünnepelve az Aston Martin sportautók egyik kiváló képviselőjét” – mondta Paul Spires, az Aston Martin Works kereskedelmi vezetője.

A DB4 GT Continuation széria első darabját várhatóan 2017 harmadik negyedévében adja át a gyártó. Az egyes példányok becsült vételára eléri a 1,5 millió fontot, ami hozzávetőlegesen 550.000.000 forintnak felel meg – ez az összeg nagyjából azt az értéket reprezentálja, amit akkoriban is ért az autó.
Szóljon hozzá!

A hozzászólások nem tükrözik az Autó Pult véleményét, értük az oldal nem vállal felelősséget.
Regisztráljon Ön is! A regisztrált felhasználók hozzászólása azonnal megjelenik.

Share/Save/Bookmark