Bemutatók/Menetpróbák

Opel Zafira Tourer menetpróba - Árnyékot nőni

Nyomtatás

„Egy ilyen bús, borús délelőttön nincs is jobb dolog, mint egy kényelmes egyterűben terpeszkedni” – jelenti ki alkalmi utastársam, miközben egy kulcsot a szögről leakasztva elindul az Opel legújabb középkategóriás egyterűje felé. Igaza van, a körülmények adottak voltak, de a nyugodt német közlekedés ellenére sem volt időm sokat pihenni a Zafira Tourer volánja mögött: a rengeteg újdonság gondoskodott az izgalmakról.

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 09:36

Toyota Yaris menetpróba - Fából vaskarika

Nyomtatás

A Toyota Starlet utódjaként 1999-ben piacra dobott Yaris immár harmadik generációjába lépett: a Frankfurti Autószalonon debütált vadonatúj modellt a németországi rövid statikus ismerkedést követően nem sokkal immár hazánkban is vezethettük, az autó pedig már kapható is a hazai kereskedésekben. Nézzük csak, mit lehet tudni a kisautóról, illetve milyenek az első benyomásaink!

Módosítás dátuma: 2011. október 12. szerda, 07:03

Kia Rio menetpróba - Óriási fiatalság

Nyomtatás

A Kia korunk egyik legdinamikusabban növekvő autómárkájaként szinte követhetetlen tempóban hozza ki az új filozófiájuk jegyében fogant modelleket. Vajon ez a sietség meglátszik a Mazda2 ligájában induló, teljesen új Rión is? Kiderítettük.

Módosítás dátuma: 2011. október 12. szerda, 06:59

Hyundai Genesis Coupé 3.8 V6 és a Hyundai újdonságai

Nyomtatás

Még két hónap sem telt el azóta, hogy beszámoltunk olvasóinknak a Hyundai modelldömpingjéről, illetve a hazai pontos árakról, a koreai gyártó hazai képviselete egy rövid bemutató keretében máris rendelkezésünkre bocsátotta a márka összes újdonságát, méghozzá egy kupacban: a várva-várt középkategóriás i40 kombit, a hazai piac számára különösen érdekes kompakt lépcsőshátú Elantrát, a fura ajtókoncepcióval megáldott fiatalos Velostert, illetve a hátsókerékhajtású, egyenesen a tengerentúli piacról érkezett Genesis sportkupét.

Módosítás dátuma: 2011. október 12. szerda, 06:59

Opel Ampera menetpróba - Autózás egy összegben

Nyomtatás

Álmodok. A jövőben járok, a felhőkben, egy négykerekű repülőgép volánja mögött. Élvezem, ahogy a kövér párafoltokat magam mögött hagyva siklok a lenyugvó Nap narancsszín fényében. Kicsit felgyorsítok; távolról hallom az elektromotorok élesen mély süvöltését, majd egy fokozatot felváltva beállok a mellettem haladó jármű mellé – épp a felhők hasát karcolgatva. Átintek a mellettem haladó kollégának, aki önfeledten viszonozza a gesztust. Aztán valami történik...

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 09:50

Porsche Boxster S PDK menetpróba - A megtestesült álom

Nyomtatás

Előre elnézésüket kérem, ha nyomokban már-már rajongásba hajló túláradozást vélnek felfedezni irományomban, de bevallok valamit: még egy objektív, részrehajlást kerülő autós újságírónak is lehet kedvenc négykerekűje, s mint ilyen, nekem már jó ideje a Porsche Boxster 987 kódjelű második generációja a szívem csücske.

Módosítás dátuma: 2012. május 30. szerda, 17:03

Tesla Roadster Sport menetpróba - Ébredező elektromosság

Nyomtatás

Fiatal - elvégre születésénél néhány éve még kétkedve segédkeztünk -, de már most legenda. Az elektromos árammal történő autózás első igazi áttörését hozó Tesla Roadstert foghattuk vallatóra, amely szériagyártásban a legnagyobb hatótáv mellett még mindig a legnagyobb élményt is nyújtja az árammal üzemelő autók exponenciálisan szaporodó táborában.

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 15:42

Ariel Atom Bilstein futóművel – kipróbáltuk

Nyomtatás

Válság ide vagy oda, mi autós téren igazán nem panaszkodhatunk: az elmúlt alig másfél évben jól el voltunk kényeztetve szebbnél szebb és különlegesebbnél különlegesebb autócsodákkal. Mind közül az egyik leggyorsabb és legélvezetesebb persze mi más is lett volna, mint az alig féltonnás, ám nem kevesebb, mint 300 lóerős Ariel Atom, amelyet a szakma a világ legdinamikusabb négykerekűi között tart számon.

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 14:32

Citroën DS4 menetpróba - A király új ruhája

Nyomtatás

A Citroën a DS szériával elkötelezte magát a prémium(abb) életérzés mellett, aminek első bizonyítékát a C3 alapjaira épített, remek DS3 személyében ismerhettük meg. A gyártónál azonban nem elégetek meg ennyivel: a paletta hamarosan a C5-ből épített DS5-tel, míg most a menetpróbára fogott DS4 bevezetésével bővül.

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 14:32

Mitsubishi i-MiEV menetpróba - Úton a tisztább jövő felé

Nyomtatás

Még mielőtt azonnal hátat fordítanának a Mitsubishi számos elismerést begyűjtött, ám sokak által megmosolygott teljesen elektromos (tehát zéró emissziós) városi autójának, azért érdemes megállni néhány szóra. Először is tisztázzunk valamit: az i-MiEV esetében nincs értelme ár/érték arányról, versenyképességről, vagy mindennapi használhatóságról beszélni.

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 14:20

Opel Antara menetpróba - Az utolsó mohikán

Nyomtatás

Másfél hete, hogy beharangoztuk, hát itt van: a ráncfelvarráson átesett, remekre sikeredett Opel Corsa bemutatója után megosztom Önökkel a frissített Antarával szerzett tapasztalataimat, amelyeket a hivatalos ausztriai próba során volt szerencsém összegyűjteni kollégáimmal együtt a számos együtt töltött kilométer alkalmával. Bele is vágnék a közepébe: nézzük csak, mit tud az új hobbiterepes!

Módosítás dátuma: 2011. július 04. hétfő, 14:21

19. oldal / 22