Bemutatók/Menetpróbák

Citroën DS5 menetpróba - Amikor a funkció formát követ

Nyomtatás

Mindent a szemnek és az érzékeknek, technikai finomságokkal fűszerezve – a Citroën mérnökei bizonyára ezen jelmondat által vezérelve dolgoztak a márka 2010-ben bevezetett prémium sorozatának legfrissebb üdvöskéjén, melynek személyében a széria harmadik képviselőjét tisztelhetjük. Előre leszögezem, hogy az objektivitás mezején maradva a DS5 egyértelműen alulmarad a remek C5-tel összehasonlítva, ám hangulatban és stílusban verhetetlen. Szerelem ez első látásra, nem kérdés, hogy a tervezők megalkották a DS triumvirátus igazi úrnőjét.

Módosítás dátuma: 2013. január 31. csütörtök, 09:58

Peugeot 3008 HYbrid4 menetpróba - 3009

Nyomtatás

A Peugeot 3008 névre hallgató oroszlános crossovert rendszeres olvasóinknak biztosan nem kell bemutatni: tesztjeinkben már benzines és dízel verzióban is megfordult, korrekt, ha nem is kiemelkedő teljesítményt nyújtva. Most azonban a világ első sorozatgyártású dízel-elektromos hibridjeként új erőre kaphat a típus, mivel a lemezek alatt jóval több változott, mint csupán a hajtáslánc.

Módosítás dátuma: 2012. április 01. vasárnap, 18:57

Fiat Panda bemutató – 2,58 millió forinttól indul

Nyomtatás

Már rendelhető hazánkban a szeptemberi Frankfurti Autószalonon debütált új Fiat Panda. A közel 32 éves történelemmel büszkélkedő típus (a háromajtós, kockaformájú, számtalan kivitelben gyártott ős 1980-ban mutatkozott be) legfrissebb, harmadik generációja technikailag a 2003-ban piacra dobott második széria továbbfejlesztett verziója, ám rengeteg ponton változott. Egy dolog azonban szerencsére maradt a régi: kedves, aranyos formája továbbra is igen szerethető, az autó praktikuma pedig remek.

Módosítás dátuma: 2012. április 01. vasárnap, 18:56

Hyundai i30 bemutató - Felkötheti a mezőny a gatyát

Nyomtatás

A mai nap folyamán igen fontos eseményen vehettünk részt, ugyanis hazai környezetben első ízben találkozhattunk a vadonatúj, és az unalmasból szerencsére modernné változott Hyundai i30-cal. Nem kérdés: a népes, s hazánkban mind a céges, mind pedig a magánvásárlók körében igen kedvelt alsó-középkategória egyik legígéretesebb képviselőjéhez van szerencsénk. Sajnos mindez az áron is látszik.

Módosítás dátuma: 2012. március 06. kedd, 17:08

Honda Civic menetpróba - Ne ítélj elsőre!

Nyomtatás

Nagy reményekkel és várakozásokkal vág a Honda magyarországi importőre az idei esztendőnek, ugyanis ahogy azt kicsit több mint egy hónapja megírtuk, hazánkba is megérkezett a márka legfontosabb modellje, a Civic. Az Angliában gyártott, és direkt az európai igényekre fejlesztett ötajtós, illetve a Törökországban készülő - és csak egyes "szedánpárti" piacokon forgalmazott - lépcsőshátú verzió egyszerre áll rajthoz. A tavaly szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon bemutatott Civic-ek február 18-ától, azaz holnaptól rendelhetőek meg a Honda kereskedésekben, mi pedig már túl is vagyunk az első menetpróbán. Mindkettőt vezettük.

Módosítás dátuma: 2012. március 06. kedd, 17:06

Volkswagen Sharan 2.0 TDI (170) DSG menetpróba - Családi teleport

Nyomtatás

Sokan állítják, hogy a hétszemélyes egyterűek használata gyakorlatilag mentes az előnyöktől, mivel a harmadik sor legfeljebb gyerekek számára használható, ráadásul hét fővel a fedélzeten már csomagokat sem vihetünk magunkkal. Nos, ezeket az állításokat első kézből van szerencsém megcáfolni, hiszen egyszerű felhasználóként számos alkalommal tapasztalhattam meg egy ilyen jellegű autó erényeit, ráadásul nemrégiben ezer kilométert utaztam a harmadik sorban, különösebb kínszenvedés nélkül.

Módosítás dátuma: 2012. március 06. kedd, 16:45

Volkswagen Touran 2.0 TDI DSG menetpróba - korrekciós tétel

Nyomtatás

Mióta többszázezer évvel ezelőtt az emberiség először lépte túl határait, már tudhatjuk: lehetetlen nem létezik, bármely távoli is a cél, annak elérése, csak pénz, idő és akarat kérdése. Ez a három erőforrás mindannyiunk életét meghatározza, a hétköznapi dolgoktól a világtörténelem alakulásáig. És hogy jön ez a Volkswagen Touranhoz?

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 16:33

Volkswagen Polo 1.2 TSI DSG menetpróba - A legjobb törp e vidéken

Nyomtatás

Épp azon gondolkodom, hogy a címbéli kijelentés egy kicsit erős. Nem, az első felével semmi gond nincs, azt rövidesen megmagyarázom, de vajon merhetek-e olyan autót kiskocsinak nevezni, amely közel 4 méter hosszú, vagyis körülbelül akkora, mint egy II-es Golf, és négy felnőtt még akkor is kényelmesen elfér benne csomagostul, ha nagyobbra nőttek az átlagnál? Hiába, a kiskategóriába pozícionált Polót a VW addig szteroidozta a generációk során, ameddig ide nem jutott. Szerencsére nem csak egyre terebélyesebb lett, hanem egyre sokoldalúbb és jobb - olyannyira, hogy objektív szempontok szerint senki nem képes felülkerekedni rajta a kategóriában.

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 16:28

Suzuki Swift Sport menetpróba - Intelligens teljesítmény

Nyomtatás

Kényelem és racionalitás ide vagy oda, olyan autóvezetővel mi még nem találkoztunk, aki ne ült volna be szívesen egy sport- vagy éppen sportos autó volánja mögé. Egy tökéletes világban mindenki garázsában ott a helye egy hétvégi örömszerzőnek. Egy tökéletes világban...

Módosítás dátuma: 2013. január 31. csütörtök, 09:54

Volkswagen Touareg V6 TDI menetpróba - Határtalan

Nyomtatás

Mindenkinek van egy álma a halhatatlanságról, a legyőzhetetlenségről, de legalábbis arról, hogy egy önmagunknál hatalmasabb erővel rendelkező társ oltalmazó jelenlétével magasodik fölénk. Mindenkinek van egy álma a féktelen szabadságról, arról, hogy a materiális szemléletű életünket hátrahagyva sivatagokon, hófedte hegyeken, zöldellő mezőkön, vagy éppen zsúfolt nagyvárosokon átszelve hódíthassuk meg a nagyvilágot, miközben a félelem nem létező fogalom a szótárunkban. Ezeket a vágyakat pedig a Porsche M5 munkatársa egy szempillantás alatt képes valóra váltani, amikor a kezünkbe nyomja a Volkswagen Touareg kulcsát, amit ezúttal elegendő a zsebünk mélyére süllyeszteni.

Módosítás dátuma: 2012. június 20. szerda, 23:05

Opel Astra GTC (2012) - Kanyargásra született

Nyomtatás

Ahogy elődje, úgy az idei Frankfurti Autószalonon bemutatott második generációs GTC is jóval több, mint egy egyszerű háromajtós Astra. Ugyan már első ránézésre egyértelműen tetten érhető a típusazonosság, ám nem is gondolnák, hogy mennyi figyelmet szenteltek a tervezők annak, hogy a széria legsportosabb tagja elkülönüljön társaitól.

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 10:44

19. oldal / 24