Bemutatók/Menetpróbák

Volkswagen Touran 2.0 TDI DSG menetpróba - korrekciós tétel

Nyomtatás

Mióta többszázezer évvel ezelőtt az emberiség először lépte túl határait, már tudhatjuk: lehetetlen nem létezik, bármely távoli is a cél, annak elérése, csak pénz, idő és akarat kérdése. Ez a három erőforrás mindannyiunk életét meghatározza, a hétköznapi dolgoktól a világtörténelem alakulásáig. És hogy jön ez a Volkswagen Touranhoz?

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 15:33

Volkswagen Polo 1.2 TSI DSG menetpróba - A legjobb törp e vidéken

Nyomtatás

Épp azon gondolkodom, hogy a címbéli kijelentés egy kicsit erős. Nem, az első felével semmi gond nincs, azt rövidesen megmagyarázom, de vajon merhetek-e olyan autót kiskocsinak nevezni, amely közel 4 méter hosszú, vagyis körülbelül akkora, mint egy II-es Golf, és négy felnőtt még akkor is kényelmesen elfér benne csomagostul, ha nagyobbra nőttek az átlagnál? Hiába, a kiskategóriába pozícionált Polót a VW addig szteroidozta a generációk során, ameddig ide nem jutott. Szerencsére nem csak egyre terebélyesebb lett, hanem egyre sokoldalúbb és jobb - olyannyira, hogy objektív szempontok szerint senki nem képes felülkerekedni rajta a kategóriában.

Módosítás dátuma: 2012. február 06. hétfő, 15:28

Suzuki Swift Sport menetpróba - Intelligens teljesítmény

Nyomtatás

Kényelem és racionalitás ide vagy oda, olyan autóvezetővel mi még nem találkoztunk, aki ne ült volna be szívesen egy sport- vagy éppen sportos autó volánja mögé. Egy tökéletes világban mindenki garázsában ott a helye egy hétvégi örömszerzőnek. Egy tökéletes világban...

Módosítás dátuma: 2013. január 31. csütörtök, 08:54

Volkswagen Touareg V6 TDI menetpróba - Határtalan

Nyomtatás

Mindenkinek van egy álma a halhatatlanságról, a legyőzhetetlenségről, de legalábbis arról, hogy egy önmagunknál hatalmasabb erővel rendelkező társ oltalmazó jelenlétével magasodik fölénk. Mindenkinek van egy álma a féktelen szabadságról, arról, hogy a materiális szemléletű életünket hátrahagyva sivatagokon, hófedte hegyeken, zöldellő mezőkön, vagy éppen zsúfolt nagyvárosokon átszelve hódíthassuk meg a nagyvilágot, miközben a félelem nem létező fogalom a szótárunkban. Ezeket a vágyakat pedig a Porsche M5 munkatársa egy szempillantás alatt képes valóra váltani, amikor a kezünkbe nyomja a Volkswagen Touareg kulcsát, amit ezúttal elegendő a zsebünk mélyére süllyeszteni.

Módosítás dátuma: 2012. június 20. szerda, 22:05

Opel Astra GTC (2012) - Kanyargásra született

Nyomtatás

Ahogy elődje, úgy az idei Frankfurti Autószalonon bemutatott második generációs GTC is jóval több, mint egy egyszerű háromajtós Astra. Ugyan már első ránézésre egyértelműen tetten érhető a típusazonosság, ám nem is gondolnák, hogy mennyi figyelmet szenteltek a tervezők annak, hogy a széria legsportosabb tagja elkülönüljön társaitól.

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 09:44

Volkswagen Eos 1.4 TSI menetpróba - Konzervatív szabadság

Nyomtatás

Egy kazettás rendszerben felépült, dohos levegőjű irodában ülök. Mellettem ugyan vannak emberek, de még a keresztnevüket sem tudom, s beszélgetések neszei amúgy sem hallhatók körülöttem, legfeljebb a billentyűzetek kopogása, s a környezetidegen analóg óra nyomasztó ketyegése kergethet az őrületbe. Kész szerencse, hogy öt perc múlva négy óra, így még néhány utolsó kattintással továbbítok egy szerződést a világ másik felére olyasvalakinek, akivel naponta dolgozom, de még sosem beszéltem vagy találkoztam vele.

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 09:40

Jeep modellek menetpróbája - Terepre magyar!

Nyomtatás

Távolról jöttek, mégis fáradhatatlanok. Hazánkban a Fiat csoport gondozásában újra elérhetővé vált a Jeep márka, mi pedig a három újdonság képességeit már terepen is próbára tettük. És hogy milyen az amerikai lélek, ha megüti Európa szele?

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 09:40

Lancia Thema menetpróba - Olasz bevándorló

Nyomtatás

A Lancia az egyértelműen európai Delta és Ypsilon mellé új versenyzőket húzott elő a kalapból, szokatlan fűszert adva az érzelmesen elegáns palettának: a Chrysler két húzómodelljét, a 300C-t és a Voyagert lehet ezentúl az olasz prémium jegyében megvásárolni. A Thema esetében tegnap meg is néztük, hogy sikerült az átalakítás.

Módosítás dátuma: 2012. április 02. hétfő, 07:06

Renault Koleos menetpróba - Józanodás

Nyomtatás

A koreai Samsung négykerekűinek első modernkori Renault átirata – a Koleos – immár közel négy éve velünk van, így nem lepődtünk meg, amikor a Frankfurti Autószalonon a modell ráncfelvarrott változata nézett velünk farkasszemet. Aztán alig telt el azóta másfél hónap, és már ki is próbálhattuk a különleges mindenest.

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 09:38

Opel Zafira Tourer menetpróba - Árnyékot nőni

Nyomtatás

„Egy ilyen bús, borús délelőttön nincs is jobb dolog, mint egy kényelmes egyterűben terpeszkedni” – jelenti ki alkalmi utastársam, miközben egy kulcsot a szögről leakasztva elindul az Opel legújabb középkategóriás egyterűje felé. Igaza van, a körülmények adottak voltak, de a nyugodt német közlekedés ellenére sem volt időm sokat pihenni a Zafira Tourer volánja mögött: a rengeteg újdonság gondoskodott az izgalmakról.

Módosítás dátuma: 2011. december 23. péntek, 09:36

Toyota Yaris menetpróba - Fából vaskarika

Nyomtatás

A Toyota Starlet utódjaként 1999-ben piacra dobott Yaris immár harmadik generációjába lépett: a Frankfurti Autószalonon debütált vadonatúj modellt a németországi rövid statikus ismerkedést követően nem sokkal immár hazánkban is vezethettük, az autó pedig már kapható is a hazai kereskedésekben. Nézzük csak, mit lehet tudni a kisautóról, illetve milyenek az első benyomásaink!

Módosítás dátuma: 2011. október 12. szerda, 07:03

19. oldal / 23