Bemutatók/Menetpróbák

MINI Clubman All4 (2016) menetpróba - Maximális tapadással

Nyomtatás

A MINI modelleket népszerűsítő nemzetközi roadshow, a MINI Experience Drive a múlt héten hazánkba is ellátogatott, a márka rajongói pedig több helyszínen találkozhattak a különleges MINI-hangulatú kamionnal, amiben egy úgynevezett ’lounge’-ot alakítottak ki a gyáriak. Ez még önmagában nem lett volna elég ahhoz, hogy az importőr egy megfelelően nívós sajtórendezvényt építhessen az esemény köré, de egy új modell bemutatójával összevonva már mindenképp megért egy látogatást.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:06

Alfa Romeo Giulia menetpróba - „Az érzelmek mechanizmusa”

Nyomtatás

„La meccanica delle emozioni” – így szól az Alfa Romeo új szlogenje, melyet közvetlenül a felfrissített márkajel alatt olvashatunk, és magyar fordítását a cikk címében olvashatják. A lendület érthető, hiszen az olaszok egy igencsak nehéz időszak után próbálnak talpra állni, sőt, rögtön a prémium kategóriába katapultálnák magukat. A nagy megújulás első üdvöskéje pedig a régóta várt Giulia, melyet végre mi is kipróbálhattunk.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:05

Opel Zafira (2016) menetpróba - Csatlakozott

Nyomtatás

Egy modellfrissítés célja természetesen mindig az, hogy az adott típus kisebb hibáit kijavítva – melyekkel kapcsoltban néha olyan érzésünk lehet, hogy nem véletlenül kerültek bele az autóba –, és a legfrissebb formanyelvhez igazítva, még jó pár évig kívánatossá tegye a négykerekűt. A technológia villámgyors fejlődésével persze a modernebb megoldások megjelenésével is együtt jár a ráncfelvarrás, az Opel Zafira megújítása esetében pedig talán ez utóbbi volt a fontosabb szempont a mérnökök munkája során.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:03

Peugeot 2008 (2016) menetpróba - Fickósabban

Nyomtatás

A Peugeot 2008 még a kis crossoverek szegmensének bimbózásakor lépett be a piacra, családbarát, ám költséghatékony alternatívát nyújtva különösen divatos felépítéssel. Azóta viszont eltelt három év, és a konkurensek száma alaposan megszaporodott. A volán mögé ülve megvizsgáltuk, hogy ráncfelvarrásával hogyan kívánja felvenni a kesztyűt az oroszlános modell.

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 10:02

Porsche 718 Boxster menetpróba - Lélekdonor

Nyomtatás

Felfrissült a Porsche Boxster! Hogy mi változott? Kezdhetnénk az új névvel, és a mögötte megbúvó legendával, folytathatnánk a központi rendszeren át a turbófeltötésig. De valójában ennél mélyrehatóbb a módosítás: minden megváltozott. A Boxster ugyanis szívet, vele pedig lelket cserélt. Ez vajon jó dolog? Kerüljenek beljebb, elmondom!

Módosítás dátuma: 2016. augusztus 03. szerda, 09:58

Porsche Macan GTS vs. Macan Turbo – Melyiket válasszam?

Nyomtatás

Igencsak nehéz helyzetben van az, aki a legjobb többcélú Porschét keresi. Törekvéseink közepette könnyen kiköthetünk a Macan mellett családbarát méretei, mégis kompakt dimenziói okán, de ezzel még nem tudjuk le a választás kényszerét. Sportos csúcsmodellnek ugyanis ott a vadonatúj GTS, viszont a Turbo változat erősebb. Most akkor hogy van ez? És melyiket vegyük?

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:35

Ford Ranger (2016) menetpróba - Hétpróba

Nyomtatás

Közös szenvedélyünk: ha lehetőség nyílik rá, szívesen szállunk versenybe. A frissített Ford Ranger magyarországi menetpróbáján pedig éppen ezt tehettük, a forgalmazó ugyanis ügyességi feladatokkal tarkított, terepezős geocaching versenyt írt ki. Annak érdekében, hogy minél több pontot begyűjtsünk, úgy megdolgoztattuk hazánk legnépszerűbb pickupját, ahogy valószínűleg egy tulajdonos sem fogja. A Ranger pedig nem hogy szemrebbenés nélkül bírta a megpróbáltatásokat, de még meglepetésről is gondoskodott.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:32

Opel Astra Sports Tourer (2016) hazai menetpróba - Túlmutató

Nyomtatás

Portó után Pásztó. Portugália után ezúttal hazai terepen próbáltuk ki az Év Autójának puttonyos változatát, az Opel Astra Sports Tourert. Az Astra ’K’, amely tényleg fantasztikusan sokat fejlődött, és így minden idők messze legjobb kompakt Opel modellje lett, kétségtelenül megérdemli a COTY zsűrije által kiosztott elismerést. Bár az ötajtós verzió is ügyes autó, leginkább talán a kombit várta a piac. Hiszen az ötajtósnak alapvetően egyetlen említésre méltó hiányossága van, ami nem más, mint a puttony legfeljebb átlagos mérete, ami kissé bekorlátozza a családi használhatóságot.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:31

Nissan GT-R (2016) üléspróba - Godzilla újratöltve

Nyomtatás

Cenzúra nélkül nem lehetne leírni azt a hasonlatot, amit egy jó barátom mondott mosolyogva, amikor közöltem vele, hogy épp a vadonatúj Nissan GT-R statikus bemutatójára indulok – valóban, a japánok büszkesége nem éppen az a személygépjármű, amit a legjobban statikusan lehetne megvizsgálni, bár kétségtelen, hogy mind a képeken, mind pedig élőben rendkívül dögösen néz ki.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:30

MINI Cabrio (2016) menetpróba - Kabrió, szélesvásznon

Nyomtatás

Miközben a nyitott autók felsőbb kategóriájában megállást nem tűrően dübörög az élet, az autógyártók mostanában nem kényeztetnek el minket elérhetőbb árú kabriókkal. Persze a nincsre nehéz építkezni, indokolhatják a keresletet hibáztatva, de jóformán nincsből nehéz is választani, kontrázhatunk. Viszont most megérkezett az új generációs MINI nyitott verziója, és egy gyors menetpróba is elég volt ahhoz, hogy bizonyítson: a jóval 10 millió forint alá nyújtózó kategória egyik legjobb kabrióját tisztelhetjük benne.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:30

Mercedes-Benz E-osztály (2016) menetpróba - "A legjobbat, vagy semmit"

Nyomtatás

Das beste oder nichts”, vagyis magyarra fordítva „A legjobbat, vagy semmit”, szól a Mercedes-Benz szlogenje, amely a vadonatúj E-osztály kapcsán (is) maximálisan értelmet nyer. A Csillagos prémiumgyártó ugyanis olyan magas kvalitású autóval rukkolt elő, ami talán minden várakozást felülmúl, márpedig egy új generációs E-osztállyal szemben, amely talán a Mercedes-Benz legfontosabb modellje és a legjobban képviseli a márka filozófiáját, igencsak magas elvárásokat támaszt a világ. De volt is miből építkezni, hiszen a közepes széria úgy 60 éve koptatja az utakat, és az aktuális generáció konkrétan a tizedik felvonás. Jörg Schmitt, a Mercedes-Benz új ügyvezető igazgatója, aki már 28 éve dolgozik a cégnél, csak annyit mondott, hogy az új E-osztály minden idők legintelligensebb E-je – és bizony nem lenne szép, ha nem így lenne.

Módosítás dátuma: 2016. június 10. péntek, 08:28

7. oldal / 24