Bemutatók/Menetpróbák

Opel Adam Rocks menetpróba - Felturbózott divat törp, magyar lóerőkkel

Nyomtatás

Az Opel kimondottan ritka helyre, Lettország fővárosába vitte az Adam sorozat legfrissebb, különféle műanyag elemekkel és némi emeléssel terep- (bár a valóságban inkább csak város-)kompatibilisebbé varázsolt „Rocks” változatát. Riga igazán hangulatos, mi azonban meglepődve konstatáltuk, hogy az utak minősége hazánkhoz képest is elmarad, így a megszokott tükörsima aszfaltok helyett számunkra reális körülmények között tesztelhettük a villámosok divatdiktátorát, amire különösen büszkék Rüsselsheimban.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:06

Toyota Yaris (2014) menetpróba - A szükséges eXtra

Nyomtatás

A Toyota számára minden kétséget kizáróan kiemelt fontosságú modell a B szegmens csatáiban harcoló Yaris, ezért amikor eljött az idő, alaposan felvarrták a kisautó ráncait. A frissítés nem csupán kozmetikai szinten hozott változásokat, hanem a lemezek alatt, technikai újdonságokkal is fiatalodott a japánok büszkesége. Düsseldorfban, a modell európai bemutatóján fogtuk vallatóra a 2014-es Toyota Yarist.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 12:21

Nissan Pulsar első benyomások - VisszaTÉRés

Nyomtatás

Budapestre érkezett a Nissan Pulsar! Az állítás az ősszel már magától értetődő lesz, most azonban még értetlen szemek övezik a jövőmodell jelenlétét. A májusi bemutatkozás után senki nem gondolta, hogy ilyen hamar közénk kerül a Nissan kompaktja. Ez viszont bekövetkezett, mi pedig kaptunk az alkalmon és alaposan megvizsgáltuk a típust.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 12:20

Renault Trafic menetpróba - 9 személyes óriás 1,6 literes dízellel. Lehet ez jó?

Nyomtatás

Egészen Koppenhágáig repültünk a napokban, hogy kipróbálhassuk a Renault legfrissebb büszkeségét, a Trafic áruszállító/kisbusz harmadik generációját. A hosszú utat letudva fáradtan érkeztem a bemutató helyszínére, ám amint meghallottam a kezdeti fejtágításon, hogy kizárólag 1,6 literes ’törpedízelekkel’ lesz kapható a méretes doboz, ijedtségemben majdnem visszafordultam. „Mindennek megvan a határa, még a downsizing-majomságnak is, de ez már több a sok(k)nál”, mormoltam magamban. Mindenesetre, ezen információ tudatában egyik pillanatról a másikra ötször jobban vártam, hogy kipróbálhassam az autót.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 12:18

Peugeot 308 SW menetpróba - Stílusos igavonó családnak, flottának

Nyomtatás

A Peugeot számára nem is jöhetett volna jobbkor az új 308-as COTY Év Autója győzelme, mint idén: köztudott, hogy az utóbbi időben gyengélkedésről kellett beszámolnunk a PSA-t illetően, a nehéz időkben pedig mindig aranyat ér egy jól sikerült modell, ami sokszor a mentőövet jelentheti az adott gyártó számára – gondoljunk csak például a Seat esetére, ahol a friss Leon mentheti meg a spanyolokat. A Peugeot azért közel sincs olyan vészes szituációban, ettől függetlenül természetesen igyekeznek minél jobban kiaknázni az Év Autójában rejlő lehetőségeket. Legutóbb puttonyt kapott a modell, amivel kompetensebb lett, mint valaha, mi pedig máris kipróbálhattuk hazai pályán az oroszlánosok büszkeségét.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 12:17

Mitsubishi Outlander PHEV menetpróba - A legjobb hibrid?

Nyomtatás

Nem vitás, papíron a világ jelenlegi legjobb hibridjével volt dolgunk. Tágas karosszéria, összkerékhajtás, 51 kilométeres elektromos hatótáv, utána hibrid üzemmód és fejlett vezetői segédrendszerek – ilyet bizony még nem láttunk a kínálatban. Mindezt ráadásul a megújulás terén nem igazán brillírozó Mitsubishi hozta el nekünk. Az Outlander PHEV több mint ígéretes? Van valahol csont? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 12:17

Kia Soul (2014) menetpróba - Minőségi ugrás

Nyomtatás

Amikor a Kia 2008-ban bemutatta a Soul első generációját, a koreaiak szeme előtt elmondásuk szerint elsősorban nem a rendkívül magas darabszámok lebegtek, mint inkább egy új stílus megteremtésének a gondolata, amivel a sokak szerint unalmasnak titulált modellpalettát egyrészt színesebbé szerették volna tenni. Másrészt pedig presztízsszempontok is közrejátszottak az egyedi és kimondottan érdekes formájú autó sorozatgyártásba vitelében.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 12:14

Audi R8 és TT RS plus menetpróba - Élmények kékfénye

Nyomtatás

RS. Az Audi nem gondolkozott sokat azon, hogy milyen nevet adjon sportmodelljeinek: a német Rennsport, azaz versenysport szócska rövidítésével ruházta fel legtöbb izgalmat kínáló részlegét. A két betűcske mögötti tartalom azonban hosszú utat tett meg és sokat fejlődött az első modell óta.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 08:33

Mercedes-Benz V 220 CDI menetpróba - Luxusban, a világ végéig

Nyomtatás

Utazna a család, de nem férnek el az S-osztályban? A leányvállalatok elnökei megbeszélésre érkeznek? A Mercedes-Benz nem hagy cserben minket ezekben a szituációkban sem: a vadonatúj V-osztály a gyáriak elmondása szerint tökéletesen illik a márka filozófiájába, hiszen ugyanazt a luxust és kényelmet nyújtja, amit kisebb társai, viszont akár 7 utas számára. Nos, mi épp erről próbáltunk bizonyosságot szerezni, amikor lehetőségünk nyílt kipróbálni a prémium nagyterűt egy rövid próbaút alkalmával.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 08:32

Seat Leon ST menetpróba - A legvonzóbb puttonyos

Nyomtatás

A Volkswagen-konszern kezében lévő spanyol autómárka már tavaly nyáron lerántotta a leplet kompakt büszkeségének harmadik karosszériaváltozatáról, a Leon ST névre keresztelt kombi kiviteléről, ám a modell csak a napokban vált elérhetővé a magyarországi piacon. Mi máris kipróbáltuk hazai pályán az újdonságot, amit a szokásosnál is nagyobb izgalommal vártunk, hiszen a puttonyos az Autó Pult Év Autói 2013 választáson talán a legfontosabb szegmensben, az 5,5 millió forint alatti családi autók kategóriájában tudott diadalmaskodni. Tudtuk, hogy nem lehet rossz az új Leon ST, és nem is tévedtünk: a menetpróba után továbbra is boldogan kiállunk döntésünk mellett.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 11:45

Honda Civic Tourer menetpróba - Szükségszerű lépés

Nyomtatás

A Honda Civic családja ezúttal olyan karosszériaváltozattal lett gazdagabb, amelyre kimondottan nagy volt a piac igénye. A friss japán kompakt legújabb generációja mindeddig csak ötajtósként állt rendelkezésre, ám nemrégiben praktikus kombiként debütált a modell. Magyarországon mostantól rendelhető a puttonyos Civic (becsületes nevén Civic Tourer), amelyet mi máris kipróbálhattunk.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 11:44

9. oldal / 20