Bemutatók/Menetpróbák

BMW X6 (2015) menetpróba - Nagyhatalom

Nyomtatás

A BMW szárnyal. A márka a tavalyi évben történelmének rekordját, több mint kétmillió autót értékesített. A siker egyik titka az innováció: a bajorok jóformán hetente mutatják be az új típusokat. Ezúttal a kategóriateremtő X6 második, és egyben legújabb generációjának volánja mögé ülhettünk be.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:04

Ford Mondeo (2015) menetpróba - Megkésett hódító

Nyomtatás

Ugye emlékeznek még a Casino Royale című 007-es filmre? Még mindig előttem van a jelenet, amikor Daniel Craig első James Bond filmjében a tőle megszokott fagyos tekintettel terelgette az akkoriban világújdonságnak számító negyedik generációs Ford Mondeót. Tudják, hogy ez mikor történt? Jelentem, 2006-ot írtunk, a Ford középkategóriása pedig 2007 tavaszán máris piacra került. A modell azóta, vagyis idestova hét és fél éve húzza az igát, s bár igencsak jól sikeredett, érezhető rajta a kor, és nem meglepő módon nem igazán tudja tartani a lépést a modernebb kategóriatársakkal.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:02

Ford Focus (2015) menetpróba - Fókuszban az élvezet

Nyomtatás

Egyszerű ráncfelvarrásnál jóval többet tett a Ford, hogy a Focus megőrizze jó szereplését a piacon. Az átformált orr mögött új motorokat, a lemezek alatt pedig fokozott hangszigetelést és okosabb szolgáltatásokat találunk. A habot a tortán a fokozott élmény jegyében átalakított futómű és az új kormánymű jelenti. Ígéretesen hangzik, de a kompaktok kiélezett versenyében elég ennyi? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 10:58

Jeep Renegade menetpróba - A legkeményebb tereptörpe

Nyomtatás

Azt hiszem Önök közül is sokan tudnák a választ arra a kérdésre, hogy napjainkban melyik kategória foglalja el az autóipar divattrónját. Hát persze, hiszen a válasz egyszerű: a crossoverek. A szinte már minden gyártó palettájára beférkőző kisméretű vagy éppen kompakt „terepjárók” lassan a kisautóktól egészen a közepes egyterűkig alternatívát jelentenek a vásárlók számára. Ezt a hatalmas potenciált pedig a Jeepnél sem hagyták figyelmen kívül, és megalkották saját kis SUV-jüket, a Renegade-et.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 08:40

Opel Corsa (2014) menetpróba - Perfekt rekonstrukció

Nyomtatás

Az autóipar napjainkban heves tempót diktál, amelynek üteme hat év – ennyi idő alatt fut ki egy modell, méghozzá egy időközi ráncfelvarrással egybekötve. Kötelező modellváltások követik egymást, miközben azt, aki nem áll be a sorba, kinézik, sokszor ok nélkül. Hasonló cipőben jár az Opel az új Corsával, amely a korábbi vázra épül ugyan, de temérdek újdonsággal, méghozzá a legfontosabb pontokon.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:27

Peugeot 508 (2014) menetpróba - Francia úriember, új zakóban

Nyomtatás

Ugyan már régen elmúltak azok az idők, amikor a különböző európai országok autóipari termékeit egy-egy jelző alapján könnyedén beazonosíthattuk, de még manapság is sokaknak a francia autók jutnak eszükbe, ha a kényelem kerül szóba. Nem csoda, hiszen bár minden téren csúcson kell lenni a sikerhez, a komfort még mindig kiemelt helyet foglal el franciák listáján - főleg, ha egy középkategóriás típusról van szó.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:25

Nissan Pulsar menetpróba - Lüktető erek

Nyomtatás

Nem lehet egy szavunk sem a Nissanra, a mély szürkeségből tisztességes offenzívával próbálnak kievickélni a japánok, amiben a Qashqai sikerein túl nagy szerepet szánnak a nemrégiben bemutatott X-Trailnek is, de nyilvánvalóan a legfontosabb fronton, az alsó-középkategóriások szegmenségen a Pulsar viszi a márka zászlaját.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:25

Nissan X-Trail (2014) menetpróba - Jól sikerült hiánypótlás

Nyomtatás

A Nissan X-Trail jó ideje, mintegy 13 éve részét képezi a japán gyártó kínálatának, azonban az általa megtestesített filozófia felett eljárt az idő, a vásárlók divatosabb, modernebb hobbiterepjárókra harapnak. Épp ezért a Nissan sem teketóriázott és a hirtelen nagy népszerűséget szerzett új Qashqai mintájára a harmadik generációba lépve teljesen megújította SUV-ját.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:16

Renault Twingo (2014) menetpróba - A legcsábítóbb törp

Nyomtatás

A Renault mérnökei a legújabb Twingo esetében szinte mindent eldobtak, amit az előző generációval felállítottak: az autó frontmotor helyett farmotort és első- helyett hátsókerékhajtást kapott, a négyhengeres erőforrás helyett pedig mostantól kizárólag háromhengereseket találunk a kínálatban. Továbbá búcsút mondhatunk a különálló hátsó üléseknek és azok hosszirányú állíthatóságának is. Nem kérdés, hogy a franciák teljesen tiszta lappal indultak.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:14

Citroën C4 Cactus menetpróba - Állakat felkötni!

Nyomtatás

Manapság egyre nehezebb érvényesülni az autóiparban: annyira telítetté vált minden szegmens, hogy a gyártók rá vannak szorulva, hogy olyan újításokat hozzanak, melyekkel fel tudják magura hívni a figyelmet. Ezek a praktikák pedig leginkább két csoportra oszthatók: vagy egy új – sokszor feleslegesnek tűnő – szegmenset hoznak létre, vagy az adott csoporton belül próbálnak meg valami feltűnőt alkotni, vagy formai, vagy technológiai téren. Míg előbbi inkább a prémiumok módszere, az utóbbival sokan próbálkoznak, mint például a Citroën, a C4 Cactus bevezetésével.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:11

Infiniti Q50 2.0t menetpróba - Soha ne fékezz!

Nyomtatás

Optimális, elegendő. Két szó, amely mai fogyasztásközpontú világunkban túl ritkán jut eszünkbe. Az Infiniti legújabb típusa pedig éppen ezt juttatja eszünkbe: 4,8 méteres, különösen finom prémium szedán, 211 lóerővel, jól felszerelve alig 11 millióért. Hja, és még fékez is helyettünk. Mindig. Kellhet ennél több?

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:11

10. oldal / 22