2017. Január 20., Péntek

Frissitve:01:22:46

Bemutatók/Menetpróbák

Nissan Note (2013) és Micra (2013) menetpróba - a Nissan Rallyn vezettük őket

Nyomtatás

Az Autó Pult csapata nemrég meghívást kapott a Nissan Rally nevű rendezvényre, mely egyben a frissített Micra, és az új generációs Note első magyarországi bemutatója is volt. Különítményünk természetesen örömmel tett eleget ennek a meghívásnak, ahol 100 kilométeren át kaphattunk ízelítőt az újdonságokból.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 16:46

Toyota Corolla (2013) menetpróba - Bebetonozva

Nyomtatás

Stabilitás – talán a japánoknak ez fontosabb mindennél, ami a jelenlegi körülményeket tekintve több mint érthető. Több szempont miatt sem elvetendő a Toyota stratégiája, amelyre alapozva a Corolla immár tizenegyedik generációjánál tart, sikerét pedig az 1966 óta 40 milliónál is több értékesített példány jelzi. A gyártó ezúttal sem okozott meglepetést, s óvatos lépéssel inkább a biztonságos jövőt választotta.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 16:42

Suzuki SX4 S-Cross menetpróba - Felsrófolva

Nyomtatás

A hazai autógyártás legújabb büszkeségeit, a Suzuki SX4 S-Cross modelleket már hetek óta láthatjuk szaladgálni Magyarország útjain, mi pedig már alig vártuk, hogy kipróbálhassuk az esztergomi jószágokat. Mint kiderült, a sorozatgyártás alig egy hete, szeptember 6-án indult be, nekünk pedig máris szerencsénk nyílt kipróbálni az autót – az autót, amely továbbra is a jól ismert SX4 nevet viseli, ám a gyáriak jóval feljebb pozicionálják az egyszerűbb elődnél, így az S-Cross utónevet viselő újdonság nem csupán tulajdonságait tekintve lépett előre nagyot, de árban is jóval elődje fölé kerül.

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 26. csütörtök, 07:05

Citroën C4 Picasso e-HDi (2013) menetpróba - Űrtechno

Nyomtatás

Megérkezett hazánkba a hatalmas technikai fejlődés ígéretével és különleges formatervvel kecsegtető új Citroën C4 Picasso. Nem haboztunk: kipróbáltuk az alapjaiban megváltoztatott modellt – lássuk, beváltja-e az ígéreteket!

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 26. csütörtök, 07:04

Mercedes-Benz S 350 BlueTEC menetpróba - Őrangyal

Nyomtatás

Egy vadonatúj Mercedes-Benz S-osztály megjelenése általában közel tíz évre meghatározza az autóipart. Ez eddig igaz volt a típus történelmének elmúlt 40 évére, mi több, a márka luxusautóinak 110 évére, s az alig három hónapja debütált, immár hatodik generációs S-osztályra minden bizonnyal szintúgy érvényes lesz. Bár a W222 gyári kódot viselő csillag a kapuit rövidesen megnyitó Frankfurti Autószalon nagy sztárja lesz, hazánkban már június közepétől rendelhető az autó, mi pedig túl is vagyunk az első hivatalos hazai menetpróbán.

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 26. csütörtök, 07:03

Škoda Octavia RS TDI és TSI (2013) menetpróba - Minden apa róluk álmodik

Nyomtatás

Néhány aspektusból a Škoda Octavia RS akár a piac legjobb autója is lehetne, nem csoda hát, hogy oly sok családapa álmodozik a német tulajdonban lévő cseh gyártó büszkeségéről. Hisz’ korántsem lehet Dunát rekeszteni azon négykerekűek halmazából, amelyek családi használatra tisztességes belső méretekkel és óriási csomagtartóval rendelkeznek, praktikusak, élmény vezetni őket, gyorsak, biztonságosak, modern hajtásláncaiknak köszönhetően takarékosak, ráadásul megfizethetőek.

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 26. csütörtök, 07:01

Porsche Panamera (2013) menetpróba - Jótétlelkek

Nyomtatás

João André Camacho Fernandez már 40 éve halász, most mégis a fejét vakarva fordul a közeli hegyek felé. Hét ágra süt a Nap, a tenger csillapodott hullámai is derűs délutánt ígérnek, de az Arrábida Nemzeti Park hegyei felöl mégis mély mennydörgés hallatszik. Ő még csak nem is sejti, én azonban pontosan tudom ennek az okát. Hiába fest lenyűgöző panorámát az alattam húzódó tenger kék végtelensége, én csak az előttem álló szerpentinre és az alattam dübörgő 520 lóerő megzabolázására koncentrálok. Az új Porsche Panamera Turbót vezetem.

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 28. szerda, 11:21

Porsche GT3 Cup (2013) menetpróba - Határokon túl

Nyomtatás

Megízlelhettük a valaha készült leggyorsabb Porsche 911 képességeit. Sajnos a zártkörű teszten a kormányt nem adták kezünkbe, ám alkalmi anyósülésünkről makulátlanul kiélvezhettük, ahogy a profi pilóták a Slovakiaringen terelgették a vadonatúj 911 GT3 Cup versenyautót.

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 07. szerda, 11:25

Maserati Quattroporte GTS (2013) menetpróba - Ferrari, négy ajtóval

Nyomtatás

Objektivitás ide vagy oda, a Maserati és köztem idestova 10 éve tart a szerelem. 2004-ben történt ugyanis, hogy gimnáziumi harmadosztályos diákként egy átlagos szürke iskolai nap után épp a KRESZ tanfolyamra battyogtam néhány osztálytársammal egyetemben várva-várt jogosítványunk mielőbbi megszerzése céljából, amikor is hirtelen ördögi üvöltésre lettünk figyelmesek.

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 12:55

Jaguar F-Type hazai bemutató

Nyomtatás

Már gyakorlatilag mindent tudunk a tavalyi Párizsi Autószalonon debütált Jaguar F-Type-ról, ám hazai környezetben mindeddig nem volt alkalmunk találkozni az ígéretes brit sportautóval. A márka importőre viszont ma délután megtartotta a magyarországi sajtópremiert, ahol a mindenre kiterjedő technikai prezentációt követően már élőben is találkozhattunk a csodaszép vadmacskával.

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 12:49

Porsche modellek a ringen (2013) - Pályagének

Nyomtatás

A Porsche jóvoltából idén is megjelenhettünk a márka éves szinten megrendezett világkörüli ’Porsche Roadshow’ rendezvényének hazai etapján, amely nagy örömünkre ismét a Hungaroringen került megrendezésre. Híres versenypályánk köztudottan nem a legalkalmasabb egy autó tesztelésére, ám az egész napos rendezvényből levont tapasztalatok alapján újra kijelenthetjük, hogy a németek modelljei ide születtek, képességeikre pedig utcai körülmények között aligha derülhetne fény.

Módosítás dátuma: 2013. július 16. kedd, 12:42

10. oldal / 19