2017. Április 26., Szerda

Frissitve:06:44:53

Bemutatók/Menetpróbák

Mercedes-Benz V 220 CDI menetpróba - Luxusban, a világ végéig

Nyomtatás

Utazna a család, de nem férnek el az S-osztályban? A leányvállalatok elnökei megbeszélésre érkeznek? A Mercedes-Benz nem hagy cserben minket ezekben a szituációkban sem: a vadonatúj V-osztály a gyáriak elmondása szerint tökéletesen illik a márka filozófiájába, hiszen ugyanazt a luxust és kényelmet nyújtja, amit kisebb társai, viszont akár 7 utas számára. Nos, mi épp erről próbáltunk bizonyosságot szerezni, amikor lehetőségünk nyílt kipróbálni a prémium nagyterűt egy rövid próbaút alkalmával.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:32

Seat Leon ST menetpróba - A legvonzóbb puttonyos

Nyomtatás

A Volkswagen-konszern kezében lévő spanyol autómárka már tavaly nyáron lerántotta a leplet kompakt büszkeségének harmadik karosszériaváltozatáról, a Leon ST névre keresztelt kombi kiviteléről, ám a modell csak a napokban vált elérhetővé a magyarországi piacon. Mi máris kipróbáltuk hazai pályán az újdonságot, amit a szokásosnál is nagyobb izgalommal vártunk, hiszen a puttonyos az Autó Pult Év Autói 2013 választáson talán a legfontosabb szegmensben, az 5,5 millió forint alatti családi autók kategóriájában tudott diadalmaskodni. Tudtuk, hogy nem lehet rossz az új Leon ST, és nem is tévedtünk: a menetpróba után továbbra is boldogan kiállunk döntésünk mellett.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:45

Honda Civic Tourer menetpróba - Szükségszerű lépés

Nyomtatás

A Honda Civic családja ezúttal olyan karosszériaváltozattal lett gazdagabb, amelyre kimondottan nagy volt a piac igénye. A friss japán kompakt legújabb generációja mindeddig csak ötajtósként állt rendelkezésre, ám nemrégiben praktikus kombiként debütált a modell. Magyarországon mostantól rendelhető a puttonyos Civic (becsületes nevén Civic Tourer), amelyet mi máris kipróbálhattunk.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:44

Toyota Verso 1.6 D-4D menetpróba - BMW dízellel fog aratni a Toyota

Nyomtatás

Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az 1,6 literes dízelmotorok, és a magyarországi piac is tökéletesen tükrözi a trendeket. A közepes méretű egyterűek között például az elmúlt négy év alatt igazán komoly változások történtek: a hazai számok alapján a dízelmodellek részaránya például 42-ről 58 százalékra emelkedett (az európai átlag 75%), és miközben a két liternél nagyobb hengerűrtartalmú erőforrások részesedése 9 százalékról 1 százalékra esett vissza, az 1,5 liter körüli dízeleké 45-ről 68 százalékra ugrott.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:40

Opel Meriva menetpróba - Baby boom

Nyomtatás

Szeretem az ilyen reggeleket. Hajnali 5 órakor egyedül sétálok az utcákon, az erős téli szél hideg esőcseppeket vág az arcomba, így fújva ébresztőt az érzékszerveimnek. Az időjárás az emberhez kegyetlen, de egy vérbeli családi autó tesztelésének részben kedvez. Mert mit is várunk el egy olyan négykerekűtől, amiben életünk legdrágább kincseit, szeretteinket szállítjuk? Azt, hogy minden körülmények között gyengéd anya, illetve adott esetben értünk kiálló könyörtelen oroszlán legyen a legrosszabb körülmények között is, így keltve a nyugalom és a béke szigetének illúzióját a rohanó mindennapokban. Márpedig a kis Meriva e tekintetben óriásivá nőtt, legalábbis rögtönzött római vakációnkon erről tett tanúbizonyságot.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:38

Nissan Qashqai (2014) menetpróba - Ászok ászra?

Nyomtatás

Nem kell ahhoz profi kártyásnak sem lennünk, hogy tudjuk: egy nagyon jó lapjárás után szinte lehetetlen a sikert megismételni. Márpedig a Nissanra a Qashqai új generációba való léptetésével nem kisebb feladat várt, mint egy – kvázi kategóriateremtő – európai sikertörténet folytatása.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:37

Dacia Duster (2013) menetpróba - Sokkal jobb lett Magyarország kedvenc autója

Nyomtatás

Talán nem is gondolnák, de a hazai magánvásárlók kedvenc autója a Dacia Duster, amely még akkor is felfér a dobogóra, ha az értékesítési eredményekbe belevesszük a céges eladásokat is. A siker persze nem meglepő, a 2010 óta piacon lévő crossover ugyanis egy igazi multitálentum, amit a francia kézben lévő román márka szokásához híven több mint korrekt áron kínál.

Módosítás dátuma: 2014. január 29. szerda, 08:48

Opel Insignia (2013) hazai menetpróba

Nyomtatás

Alig egy hónap telt el azóta, hogy Csizsek Ádám kolléga részt vett a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatott frissített Opel Insignia németországi nemzetközi menetpróbáján, s a típus máris megérkezett a magyarországi kereskedésekbe. Az autó újult erővel, és sok-sok változtatással folytatja a harcot a rendkívül erős középkategóriában a céges, valamint a magánvásárlók kegyeiért.

Módosítás dátuma: 2013. november 27. szerda, 09:23

Infiniti Q50 menetpróba - Az új korszak kezdete

Nyomtatás

Új központ új vezetővel, új modellnevek új típusokkal, új hajtásláncok új irányokkal. Az Infiniti háza táján minden megváltozott az elmúlt két év leforgása alatt. A cél egyértelmű: a vezető prémium szerep kiharcolása, és minél nagyobb tortaszelet kihasítása az európai piacon. Milyen az új irány? Azért marad az eredeti értékekből is valami? Az új korszak kezdetét jelentő prémium középkategóriás Infiniti Q50 menetpróbáján ezekre a kérdésekre is választ kaptunk.

Módosítás dátuma: 2013. november 27. szerda, 09:18

Range Rover Sport (2013) menetpróba

Nyomtatás

A Land Rover a világ egyik legsokoldalúbb autóját alkotta meg az új Range Rover Sport személyében, amely a nagytestvér technikáját kínálja töredékáron, s a kényelmes vonulás mellett dinamikus autózásra, s még inkább terepezésre is alkalmas. A New York-i Autószalonon történt bemutatkozása után megérkezett hazánkba a típus, amelynek legizgalmasabb oldalaiból röviden már ízelítőt kaptunk.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 17:49

Volkswagen Beetle Cabrio (2013) menetpróba

Nyomtatás

A Volkswagen magyarországi importőre idén ötödízben szervezte meg és állította újra lábra a márka nagysikerű tesztsorozatát, a Volkswagen Innovaturnét, amelynek keretében a VW legfontosabb újdonságai – legyen szó különlegesebb modellekről és érdekes extrákról egyaránt – bárki számára elérhető közelségbe kerülnek, aki a meghatározott időpontokban tiszteletét teszi valamelyik márkakereskedésben.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 17:48

10. oldal / 21