2017. Szeptember 22., Péntek

Frissitve:04:03:48

Bemutatók/Menetpróbák

Nissan X-Trail (2014) menetpróba - Jól sikerült hiánypótlás

Nyomtatás

A Nissan X-Trail jó ideje, mintegy 13 éve részét képezi a japán gyártó kínálatának, azonban az általa megtestesített filozófia felett eljárt az idő, a vásárlók divatosabb, modernebb hobbiterepjárókra harapnak. Épp ezért a Nissan sem teketóriázott és a hirtelen nagy népszerűséget szerzett új Qashqai mintájára a harmadik generációba lépve teljesen megújította SUV-ját.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:16

Renault Twingo (2014) menetpróba - A legcsábítóbb törp

Nyomtatás

A Renault mérnökei a legújabb Twingo esetében szinte mindent eldobtak, amit az előző generációval felállítottak: az autó frontmotor helyett farmotort és első- helyett hátsókerékhajtást kapott, a négyhengeres erőforrás helyett pedig mostantól kizárólag háromhengereseket találunk a kínálatban. Továbbá búcsút mondhatunk a különálló hátsó üléseknek és azok hosszirányú állíthatóságának is. Nem kérdés, hogy a franciák teljesen tiszta lappal indultak.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:14

Citroën C4 Cactus menetpróba - Állakat felkötni!

Nyomtatás

Manapság egyre nehezebb érvényesülni az autóiparban: annyira telítetté vált minden szegmens, hogy a gyártók rá vannak szorulva, hogy olyan újításokat hozzanak, melyekkel fel tudják magura hívni a figyelmet. Ezek a praktikák pedig leginkább két csoportra oszthatók: vagy egy új – sokszor feleslegesnek tűnő – szegmenset hoznak létre, vagy az adott csoporton belül próbálnak meg valami feltűnőt alkotni, vagy formai, vagy technológiai téren. Míg előbbi inkább a prémiumok módszere, az utóbbival sokan próbálkoznak, mint például a Citroën, a C4 Cactus bevezetésével.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:11

Infiniti Q50 2.0t menetpróba - Soha ne fékezz!

Nyomtatás

Optimális, elegendő. Két szó, amely mai fogyasztásközpontú világunkban túl ritkán jut eszünkbe. Az Infiniti legújabb típusa pedig éppen ezt juttatja eszünkbe: 4,8 méteres, különösen finom prémium szedán, 211 lóerővel, jól felszerelve alig 11 millióért. Hja, és még fékez is helyettünk. Mindig. Kellhet ennél több?

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:11

Mazda MX-5 (2014) testközelből

Nyomtatás

„Jinba Ittai”, magyarul a ló és lovasának egysége – a 25. születésnapját épp idén ünneplő Mazda MX-5 tegnap bemutatott vadonatúj, immár negyedik generációja az elődökhöz hasonlóan ismételten ezen alapelvet követve született meg, a gyáriak ígérete szerint továbbra is tökéletesen megtestesítve a vezetési élményt. Sőt, a széria legfrissebb tagját állítólag jobb lesz vezetni, mint valaha, köszönhetően az óriási technikai fejlődésnek.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:10

Opel Adam Rocks menetpróba - Felturbózott divat törp, magyar lóerőkkel

Nyomtatás

Az Opel kimondottan ritka helyre, Lettország fővárosába vitte az Adam sorozat legfrissebb, különféle műanyag elemekkel és némi emeléssel terep- (bár a valóságban inkább csak város-)kompatibilisebbé varázsolt „Rocks” változatát. Riga igazán hangulatos, mi azonban meglepődve konstatáltuk, hogy az utak minősége hazánkhoz képest is elmarad, így a megszokott tükörsima aszfaltok helyett számunkra reális körülmények között tesztelhettük a villámosok divatdiktátorát, amire különösen büszkék Rüsselsheimban.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:06

Toyota Yaris (2014) menetpróba - A szükséges eXtra

Nyomtatás

A Toyota számára minden kétséget kizáróan kiemelt fontosságú modell a B szegmens csatáiban harcoló Yaris, ezért amikor eljött az idő, alaposan felvarrták a kisautó ráncait. A frissítés nem csupán kozmetikai szinten hozott változásokat, hanem a lemezek alatt, technikai újdonságokkal is fiatalodott a japánok büszkesége. Düsseldorfban, a modell európai bemutatóján fogtuk vallatóra a 2014-es Toyota Yarist.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:21

Nissan Pulsar első benyomások - VisszaTÉRés

Nyomtatás

Budapestre érkezett a Nissan Pulsar! Az állítás az ősszel már magától értetődő lesz, most azonban még értetlen szemek övezik a jövőmodell jelenlétét. A májusi bemutatkozás után senki nem gondolta, hogy ilyen hamar közénk kerül a Nissan kompaktja. Ez viszont bekövetkezett, mi pedig kaptunk az alkalmon és alaposan megvizsgáltuk a típust.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:20

Renault Trafic menetpróba - 9 személyes óriás 1,6 literes dízellel. Lehet ez jó?

Nyomtatás

Egészen Koppenhágáig repültünk a napokban, hogy kipróbálhassuk a Renault legfrissebb büszkeségét, a Trafic áruszállító/kisbusz harmadik generációját. A hosszú utat letudva fáradtan érkeztem a bemutató helyszínére, ám amint meghallottam a kezdeti fejtágításon, hogy kizárólag 1,6 literes ’törpedízelekkel’ lesz kapható a méretes doboz, ijedtségemben majdnem visszafordultam. „Mindennek megvan a határa, még a downsizing-majomságnak is, de ez már több a sok(k)nál”, mormoltam magamban. Mindenesetre, ezen információ tudatában egyik pillanatról a másikra ötször jobban vártam, hogy kipróbálhassam az autót.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:18

Peugeot 308 SW menetpróba - Stílusos igavonó családnak, flottának

Nyomtatás

A Peugeot számára nem is jöhetett volna jobbkor az új 308-as COTY Év Autója győzelme, mint idén: köztudott, hogy az utóbbi időben gyengélkedésről kellett beszámolnunk a PSA-t illetően, a nehéz időkben pedig mindig aranyat ér egy jól sikerült modell, ami sokszor a mentőövet jelentheti az adott gyártó számára – gondoljunk csak például a Seat esetére, ahol a friss Leon mentheti meg a spanyolokat. A Peugeot azért közel sincs olyan vészes szituációban, ettől függetlenül természetesen igyekeznek minél jobban kiaknázni az Év Autójában rejlő lehetőségeket. Legutóbb puttonyt kapott a modell, amivel kompetensebb lett, mint valaha, mi pedig máris kipróbálhattuk hazai pályán az oroszlánosok büszkeségét.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:17

Mitsubishi Outlander PHEV menetpróba - A legjobb hibrid?

Nyomtatás

Nem vitás, papíron a világ jelenlegi legjobb hibridjével volt dolgunk. Tágas karosszéria, összkerékhajtás, 51 kilométeres elektromos hatótáv, utána hibrid üzemmód és fejlett vezetői segédrendszerek – ilyet bizony még nem láttunk a kínálatban. Mindezt ráadásul a megújulás terén nem igazán brillírozó Mitsubishi hozta el nekünk. Az Outlander PHEV több mint ígéretes? Van valahol csont? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:17

10. oldal / 22