Bemutatók/Menetpróbák

Infiniti Q50 2.0t menetpróba - Soha ne fékezz!

Nyomtatás

Optimális, elegendő. Két szó, amely mai fogyasztásközpontú világunkban túl ritkán jut eszünkbe. Az Infiniti legújabb típusa pedig éppen ezt juttatja eszünkbe: 4,8 méteres, különösen finom prémium szedán, 211 lóerővel, jól felszerelve alig 11 millióért. Hja, és még fékez is helyettünk. Mindig. Kellhet ennél több?

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:11

Mazda MX-5 (2014) testközelből

Nyomtatás

„Jinba Ittai”, magyarul a ló és lovasának egysége – a 25. születésnapját épp idén ünneplő Mazda MX-5 tegnap bemutatott vadonatúj, immár negyedik generációja az elődökhöz hasonlóan ismételten ezen alapelvet követve született meg, a gyáriak ígérete szerint továbbra is tökéletesen megtestesítve a vezetési élményt. Sőt, a széria legfrissebb tagját állítólag jobb lesz vezetni, mint valaha, köszönhetően az óriási technikai fejlődésnek.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:10

Opel Adam Rocks menetpróba - Felturbózott divat törp, magyar lóerőkkel

Nyomtatás

Az Opel kimondottan ritka helyre, Lettország fővárosába vitte az Adam sorozat legfrissebb, különféle műanyag elemekkel és némi emeléssel terep- (bár a valóságban inkább csak város-)kompatibilisebbé varázsolt „Rocks” változatát. Riga igazán hangulatos, mi azonban meglepődve konstatáltuk, hogy az utak minősége hazánkhoz képest is elmarad, így a megszokott tükörsima aszfaltok helyett számunkra reális körülmények között tesztelhettük a villámosok divatdiktátorát, amire különösen büszkék Rüsselsheimban.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 09:06

Toyota Yaris (2014) menetpróba - A szükséges eXtra

Nyomtatás

A Toyota számára minden kétséget kizáróan kiemelt fontosságú modell a B szegmens csatáiban harcoló Yaris, ezért amikor eljött az idő, alaposan felvarrták a kisautó ráncait. A frissítés nem csupán kozmetikai szinten hozott változásokat, hanem a lemezek alatt, technikai újdonságokkal is fiatalodott a japánok büszkesége. Düsseldorfban, a modell európai bemutatóján fogtuk vallatóra a 2014-es Toyota Yarist.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:21

Nissan Pulsar első benyomások - VisszaTÉRés

Nyomtatás

Budapestre érkezett a Nissan Pulsar! Az állítás az ősszel már magától értetődő lesz, most azonban még értetlen szemek övezik a jövőmodell jelenlétét. A májusi bemutatkozás után senki nem gondolta, hogy ilyen hamar közénk kerül a Nissan kompaktja. Ez viszont bekövetkezett, mi pedig kaptunk az alkalmon és alaposan megvizsgáltuk a típust.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:20

Renault Trafic menetpróba - 9 személyes óriás 1,6 literes dízellel. Lehet ez jó?

Nyomtatás

Egészen Koppenhágáig repültünk a napokban, hogy kipróbálhassuk a Renault legfrissebb büszkeségét, a Trafic áruszállító/kisbusz harmadik generációját. A hosszú utat letudva fáradtan érkeztem a bemutató helyszínére, ám amint meghallottam a kezdeti fejtágításon, hogy kizárólag 1,6 literes ’törpedízelekkel’ lesz kapható a méretes doboz, ijedtségemben majdnem visszafordultam. „Mindennek megvan a határa, még a downsizing-majomságnak is, de ez már több a sok(k)nál”, mormoltam magamban. Mindenesetre, ezen információ tudatában egyik pillanatról a másikra ötször jobban vártam, hogy kipróbálhassam az autót.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:18

Peugeot 308 SW menetpróba - Stílusos igavonó családnak, flottának

Nyomtatás

A Peugeot számára nem is jöhetett volna jobbkor az új 308-as COTY Év Autója győzelme, mint idén: köztudott, hogy az utóbbi időben gyengélkedésről kellett beszámolnunk a PSA-t illetően, a nehéz időkben pedig mindig aranyat ér egy jól sikerült modell, ami sokszor a mentőövet jelentheti az adott gyártó számára – gondoljunk csak például a Seat esetére, ahol a friss Leon mentheti meg a spanyolokat. A Peugeot azért közel sincs olyan vészes szituációban, ettől függetlenül természetesen igyekeznek minél jobban kiaknázni az Év Autójában rejlő lehetőségeket. Legutóbb puttonyt kapott a modell, amivel kompetensebb lett, mint valaha, mi pedig máris kipróbálhattuk hazai pályán az oroszlánosok büszkeségét.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:17

Mitsubishi Outlander PHEV menetpróba - A legjobb hibrid?

Nyomtatás

Nem vitás, papíron a világ jelenlegi legjobb hibridjével volt dolgunk. Tágas karosszéria, összkerékhajtás, 51 kilométeres elektromos hatótáv, utána hibrid üzemmód és fejlett vezetői segédrendszerek – ilyet bizony még nem láttunk a kínálatban. Mindezt ráadásul a megújulás terén nem igazán brillírozó Mitsubishi hozta el nekünk. Az Outlander PHEV több mint ígéretes? Van valahol csont? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:17

Kia Soul (2014) menetpróba - Minőségi ugrás

Nyomtatás

Amikor a Kia 2008-ban bemutatta a Soul első generációját, a koreaiak szeme előtt elmondásuk szerint elsősorban nem a rendkívül magas darabszámok lebegtek, mint inkább egy új stílus megteremtésének a gondolata, amivel a sokak szerint unalmasnak titulált modellpalettát egyrészt színesebbé szerették volna tenni. Másrészt pedig presztízsszempontok is közrejátszottak az egyedi és kimondottan érdekes formájú autó sorozatgyártásba vitelében.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:14

Audi R8 és TT RS plus menetpróba - Élmények kékfénye

Nyomtatás

RS. Az Audi nem gondolkozott sokat azon, hogy milyen nevet adjon sportmodelljeinek: a német Rennsport, azaz versenysport szócska rövidítésével ruházta fel legtöbb izgalmat kínáló részlegét. A két betűcske mögötti tartalom azonban hosszú utat tett meg és sokat fejlődött az első modell óta.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:33

Mercedes-Benz V 220 CDI menetpróba - Luxusban, a világ végéig

Nyomtatás

Utazna a család, de nem férnek el az S-osztályban? A leányvállalatok elnökei megbeszélésre érkeznek? A Mercedes-Benz nem hagy cserben minket ezekben a szituációkban sem: a vadonatúj V-osztály a gyáriak elmondása szerint tökéletesen illik a márka filozófiájába, hiszen ugyanazt a luxust és kényelmet nyújtja, amit kisebb társai, viszont akár 7 utas számára. Nos, mi épp erről próbáltunk bizonyosságot szerezni, amikor lehetőségünk nyílt kipróbálni a prémium nagyterűt egy rövid próbaút alkalmával.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:32

10. oldal / 21