Bemutatók/Menetpróbák

Toyota Verso 1.6 D-4D menetpróba - BMW dízellel fog aratni a Toyota

Nyomtatás

Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az 1,6 literes dízelmotorok, és a magyarországi piac is tökéletesen tükrözi a trendeket. A közepes méretű egyterűek között például az elmúlt négy év alatt igazán komoly változások történtek: a hazai számok alapján a dízelmodellek részaránya például 42-ről 58 százalékra emelkedett (az európai átlag 75%), és miközben a két liternél nagyobb hengerűrtartalmú erőforrások részesedése 9 százalékról 1 százalékra esett vissza, az 1,5 liter körüli dízeleké 45-ről 68 százalékra ugrott.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 11:40

Opel Meriva menetpróba - Baby boom

Nyomtatás

Szeretem az ilyen reggeleket. Hajnali 5 órakor egyedül sétálok az utcákon, az erős téli szél hideg esőcseppeket vág az arcomba, így fújva ébresztőt az érzékszerveimnek. Az időjárás az emberhez kegyetlen, de egy vérbeli családi autó tesztelésének részben kedvez. Mert mit is várunk el egy olyan négykerekűtől, amiben életünk legdrágább kincseit, szeretteinket szállítjuk? Azt, hogy minden körülmények között gyengéd anya, illetve adott esetben értünk kiálló könyörtelen oroszlán legyen a legrosszabb körülmények között is, így keltve a nyugalom és a béke szigetének illúzióját a rohanó mindennapokban. Márpedig a kis Meriva e tekintetben óriásivá nőtt, legalábbis rögtönzött római vakációnkon erről tett tanúbizonyságot.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 11:38

Nissan Qashqai (2014) menetpróba - Ászok ászra?

Nyomtatás

Nem kell ahhoz profi kártyásnak sem lennünk, hogy tudjuk: egy nagyon jó lapjárás után szinte lehetetlen a sikert megismételni. Márpedig a Nissanra a Qashqai új generációba való léptetésével nem kisebb feladat várt, mint egy – kvázi kategóriateremtő – európai sikertörténet folytatása.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 11:37

Dacia Duster (2013) menetpróba - Sokkal jobb lett Magyarország kedvenc autója

Nyomtatás

Talán nem is gondolnák, de a hazai magánvásárlók kedvenc autója a Dacia Duster, amely még akkor is felfér a dobogóra, ha az értékesítési eredményekbe belevesszük a céges eladásokat is. A siker persze nem meglepő, a 2010 óta piacon lévő crossover ugyanis egy igazi multitálentum, amit a francia kézben lévő román márka szokásához híven több mint korrekt áron kínál.

Módosítás dátuma: 2014. január 29. szerda, 07:48

Opel Insignia (2013) hazai menetpróba

Nyomtatás

Alig egy hónap telt el azóta, hogy Csizsek Ádám kolléga részt vett a szeptemberi Frankfurti Autószalonon bemutatott frissített Opel Insignia németországi nemzetközi menetpróbáján, s a típus máris megérkezett a magyarországi kereskedésekbe. Az autó újult erővel, és sok-sok változtatással folytatja a harcot a rendkívül erős középkategóriában a céges, valamint a magánvásárlók kegyeiért.

Módosítás dátuma: 2013. november 27. szerda, 08:23

Infiniti Q50 menetpróba - Az új korszak kezdete

Nyomtatás

Új központ új vezetővel, új modellnevek új típusokkal, új hajtásláncok új irányokkal. Az Infiniti háza táján minden megváltozott az elmúlt két év leforgása alatt. A cél egyértelmű: a vezető prémium szerep kiharcolása, és minél nagyobb tortaszelet kihasítása az európai piacon. Milyen az új irány? Azért marad az eredeti értékekből is valami? Az új korszak kezdetét jelentő prémium középkategóriás Infiniti Q50 menetpróbáján ezekre a kérdésekre is választ kaptunk.

Módosítás dátuma: 2013. november 27. szerda, 08:18

Range Rover Sport (2013) menetpróba

Nyomtatás

A Land Rover a világ egyik legsokoldalúbb autóját alkotta meg az új Range Rover Sport személyében, amely a nagytestvér technikáját kínálja töredékáron, s a kényelmes vonulás mellett dinamikus autózásra, s még inkább terepezésre is alkalmas. A New York-i Autószalonon történt bemutatkozása után megérkezett hazánkba a típus, amelynek legizgalmasabb oldalaiból röviden már ízelítőt kaptunk.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 16:49

Volkswagen Beetle Cabrio (2013) menetpróba

Nyomtatás

A Volkswagen magyarországi importőre idén ötödízben szervezte meg és állította újra lábra a márka nagysikerű tesztsorozatát, a Volkswagen Innovaturnét, amelynek keretében a VW legfontosabb újdonságai – legyen szó különlegesebb modellekről és érdekes extrákról egyaránt – bárki számára elérhető közelségbe kerülnek, aki a meghatározott időpontokban tiszteletét teszi valamelyik márkakereskedésben.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 16:48

Peugeot 308 menetpróba - Erőltetett (diadal)menet

Nyomtatás

A kompakt modellek népes mezőnyében soha nem volt még ennyire éles a verseny. Egyszerűen nincsenek már jó és rossz versenyzők, csupán jó és még jobb típusok versengenek egymással. A Peugeot is vett egy nagy lélegzetet, s temérdek fejlesztéssel egy teljesen új, roppant ígéretes modellt gördített ki az új 308 személyében.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 16:47

Opel Insignia (2013) menetpróba - Átgondolt haladás

Nyomtatás

Az Opel Insignia talán a legfontosabb modell az Opel számára. Noha a kompaktok népszerűbbek, s számos piacon a kisautók piaca is relevánsabb a magánvásárlók körében, a középkategóriás típus volt az, amely képes volt egy oltári nagy slamasztikából kirántani a villámosokoat. Éppen ezért nem is mertek hozzányúlni sokáig, ám 5 év után mindenképpen szükséges volt a ráncok alapos felvarrása.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 16:47

Nissan Note (2013) és Micra (2013) menetpróba - a Nissan Rallyn vezettük őket

Nyomtatás

Az Autó Pult csapata nemrég meghívást kapott a Nissan Rally nevű rendezvényre, mely egyben a frissített Micra, és az új generációs Note első magyarországi bemutatója is volt. Különítményünk természetesen örömmel tett eleget ennek a meghívásnak, ahol 100 kilométeren át kaphattunk ízelítőt az újdonságokból.

Módosítás dátuma: 2013. október 30. szerda, 16:46

10. oldal / 20