Bemutatók/Menetpróbák

Peugeot 308 SW menetpróba - Stílusos igavonó családnak, flottának

Nyomtatás

A Peugeot számára nem is jöhetett volna jobbkor az új 308-as COTY Év Autója győzelme, mint idén: köztudott, hogy az utóbbi időben gyengélkedésről kellett beszámolnunk a PSA-t illetően, a nehéz időkben pedig mindig aranyat ér egy jól sikerült modell, ami sokszor a mentőövet jelentheti az adott gyártó számára – gondoljunk csak például a Seat esetére, ahol a friss Leon mentheti meg a spanyolokat. A Peugeot azért közel sincs olyan vészes szituációban, ettől függetlenül természetesen igyekeznek minél jobban kiaknázni az Év Autójában rejlő lehetőségeket. Legutóbb puttonyt kapott a modell, amivel kompetensebb lett, mint valaha, mi pedig máris kipróbálhattuk hazai pályán az oroszlánosok büszkeségét.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:17

Mitsubishi Outlander PHEV menetpróba - A legjobb hibrid?

Nyomtatás

Nem vitás, papíron a világ jelenlegi legjobb hibridjével volt dolgunk. Tágas karosszéria, összkerékhajtás, 51 kilométeres elektromos hatótáv, utána hibrid üzemmód és fejlett vezetői segédrendszerek – ilyet bizony még nem láttunk a kínálatban. Mindezt ráadásul a megújulás terén nem igazán brillírozó Mitsubishi hozta el nekünk. Az Outlander PHEV több mint ígéretes? Van valahol csont? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:17

Kia Soul (2014) menetpróba - Minőségi ugrás

Nyomtatás

Amikor a Kia 2008-ban bemutatta a Soul első generációját, a koreaiak szeme előtt elmondásuk szerint elsősorban nem a rendkívül magas darabszámok lebegtek, mint inkább egy új stílus megteremtésének a gondolata, amivel a sokak szerint unalmasnak titulált modellpalettát egyrészt színesebbé szerették volna tenni. Másrészt pedig presztízsszempontok is közrejátszottak az egyedi és kimondottan érdekes formájú autó sorozatgyártásba vitelében.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 01. hétfő, 13:14

Audi R8 és TT RS plus menetpróba - Élmények kékfénye

Nyomtatás

RS. Az Audi nem gondolkozott sokat azon, hogy milyen nevet adjon sportmodelljeinek: a német Rennsport, azaz versenysport szócska rövidítésével ruházta fel legtöbb izgalmat kínáló részlegét. A két betűcske mögötti tartalom azonban hosszú utat tett meg és sokat fejlődött az első modell óta.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:33

Mercedes-Benz V 220 CDI menetpróba - Luxusban, a világ végéig

Nyomtatás

Utazna a család, de nem férnek el az S-osztályban? A leányvállalatok elnökei megbeszélésre érkeznek? A Mercedes-Benz nem hagy cserben minket ezekben a szituációkban sem: a vadonatúj V-osztály a gyáriak elmondása szerint tökéletesen illik a márka filozófiájába, hiszen ugyanazt a luxust és kényelmet nyújtja, amit kisebb társai, viszont akár 7 utas számára. Nos, mi épp erről próbáltunk bizonyosságot szerezni, amikor lehetőségünk nyílt kipróbálni a prémium nagyterűt egy rövid próbaút alkalmával.

Módosítás dátuma: 2014. június 16. hétfő, 09:32

Seat Leon ST menetpróba - A legvonzóbb puttonyos

Nyomtatás

A Volkswagen-konszern kezében lévő spanyol autómárka már tavaly nyáron lerántotta a leplet kompakt büszkeségének harmadik karosszériaváltozatáról, a Leon ST névre keresztelt kombi kiviteléről, ám a modell csak a napokban vált elérhetővé a magyarországi piacon. Mi máris kipróbáltuk hazai pályán az újdonságot, amit a szokásosnál is nagyobb izgalommal vártunk, hiszen a puttonyos az Autó Pult Év Autói 2013 választáson talán a legfontosabb szegmensben, az 5,5 millió forint alatti családi autók kategóriájában tudott diadalmaskodni. Tudtuk, hogy nem lehet rossz az új Leon ST, és nem is tévedtünk: a menetpróba után továbbra is boldogan kiállunk döntésünk mellett.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:45

Honda Civic Tourer menetpróba - Szükségszerű lépés

Nyomtatás

A Honda Civic családja ezúttal olyan karosszériaváltozattal lett gazdagabb, amelyre kimondottan nagy volt a piac igénye. A friss japán kompakt legújabb generációja mindeddig csak ötajtósként állt rendelkezésre, ám nemrégiben praktikus kombiként debütált a modell. Magyarországon mostantól rendelhető a puttonyos Civic (becsületes nevén Civic Tourer), amelyet mi máris kipróbálhattunk.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:44

Toyota Verso 1.6 D-4D menetpróba - BMW dízellel fog aratni a Toyota

Nyomtatás

Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az 1,6 literes dízelmotorok, és a magyarországi piac is tökéletesen tükrözi a trendeket. A közepes méretű egyterűek között például az elmúlt négy év alatt igazán komoly változások történtek: a hazai számok alapján a dízelmodellek részaránya például 42-ről 58 százalékra emelkedett (az európai átlag 75%), és miközben a két liternél nagyobb hengerűrtartalmú erőforrások részesedése 9 százalékról 1 százalékra esett vissza, az 1,5 liter körüli dízeleké 45-ről 68 százalékra ugrott.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:40

Opel Meriva menetpróba - Baby boom

Nyomtatás

Szeretem az ilyen reggeleket. Hajnali 5 órakor egyedül sétálok az utcákon, az erős téli szél hideg esőcseppeket vág az arcomba, így fújva ébresztőt az érzékszerveimnek. Az időjárás az emberhez kegyetlen, de egy vérbeli családi autó tesztelésének részben kedvez. Mert mit is várunk el egy olyan négykerekűtől, amiben életünk legdrágább kincseit, szeretteinket szállítjuk? Azt, hogy minden körülmények között gyengéd anya, illetve adott esetben értünk kiálló könyörtelen oroszlán legyen a legrosszabb körülmények között is, így keltve a nyugalom és a béke szigetének illúzióját a rohanó mindennapokban. Márpedig a kis Meriva e tekintetben óriásivá nőtt, legalábbis rögtönzött római vakációnkon erről tett tanúbizonyságot.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:38

Nissan Qashqai (2014) menetpróba - Ászok ászra?

Nyomtatás

Nem kell ahhoz profi kártyásnak sem lennünk, hogy tudjuk: egy nagyon jó lapjárás után szinte lehetetlen a sikert megismételni. Márpedig a Nissanra a Qashqai új generációba való léptetésével nem kisebb feladat várt, mint egy – kvázi kategóriateremtő – európai sikertörténet folytatása.

Módosítás dátuma: 2014. március 15. szombat, 12:37

Dacia Duster (2013) menetpróba - Sokkal jobb lett Magyarország kedvenc autója

Nyomtatás

Talán nem is gondolnák, de a hazai magánvásárlók kedvenc autója a Dacia Duster, amely még akkor is felfér a dobogóra, ha az értékesítési eredményekbe belevesszük a céges eladásokat is. A siker persze nem meglepő, a 2010 óta piacon lévő crossover ugyanis egy igazi multitálentum, amit a francia kézben lévő román márka szokásához híven több mint korrekt áron kínál.

Módosítás dátuma: 2014. január 29. szerda, 08:48

10. oldal / 21