Bemutatók/Menetpróbák

Kia Sorento (2015) menetpróba - Multitálentum

Nyomtatás

Nagyon szépen megy a Kia szekere az elmúlt években: a Hyundai-Kia konszern nem csak a világ ötödik legnagyobb autógyártójává nőtte ki magát, a legutóbbi évben több mint 7,2 millió autót értékesítve világszerte, de a Kia eladásai 6 év alatt 110 százalékkal emelkedtek, s ugyanerre az időszakra vetítve Európában is +60 százalékot ért el a cég. Mégis a márkaérték változása az, ami a legjobban mutatja a fantasztikus növekedést: a fontos mutató 4 év alatt a triplájára nőtt, ami hihetetlen eredmény.

Módosítás dátuma: 2015. április 19. vasárnap, 07:12

Opel Mokka 1.6 CDTI (2015) menetpróba

Nyomtatás

Az Opel Mokka kínálatában felváltotta a meglehetősen hangos 1,7 literes dízelmotort a Szentgotthárdon készülő 1,6-os egység. Az új öngyulladós egyben a kategória leghalkabb képviselői közé tartozik, amelyről menetpróbánk alkalmával mi is meggyőződhettünk.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:08

Opel Insignia 2.0 CDTI (2015) menetpróba - Optimum

Nyomtatás

Sokkal rosszabb helyekre is érdemes elmenni az Insignia legjobb motorját kipróbálni, de az új 2.0 CDTI premierjét az Opel nem bízta a véletlenre. Írország zöld dombjai között ezúttal jubileumot is ünnepeltünk: 20 éve itt mutatkozott be a Vectra Caravan Diesel is.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:08

BMW X6 (2015) menetpróba - Nagyhatalom

Nyomtatás

A BMW szárnyal. A márka a tavalyi évben történelmének rekordját, több mint kétmillió autót értékesített. A siker egyik titka az innováció: a bajorok jóformán hetente mutatják be az új típusokat. Ezúttal a kategóriateremtő X6 második, és egyben legújabb generációjának volánja mögé ülhettünk be.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:04

Ford Mondeo (2015) menetpróba - Megkésett hódító

Nyomtatás

Ugye emlékeznek még a Casino Royale című 007-es filmre? Még mindig előttem van a jelenet, amikor Daniel Craig első James Bond filmjében a tőle megszokott fagyos tekintettel terelgette az akkoriban világújdonságnak számító negyedik generációs Ford Mondeót. Tudják, hogy ez mikor történt? Jelentem, 2006-ot írtunk, a Ford középkategóriása pedig 2007 tavaszán máris piacra került. A modell azóta, vagyis idestova hét és fél éve húzza az igát, s bár igencsak jól sikeredett, érezhető rajta a kor, és nem meglepő módon nem igazán tudja tartani a lépést a modernebb kategóriatársakkal.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 11:02

Ford Focus (2015) menetpróba - Fókuszban az élvezet

Nyomtatás

Egyszerű ráncfelvarrásnál jóval többet tett a Ford, hogy a Focus megőrizze jó szereplését a piacon. Az átformált orr mögött új motorokat, a lemezek alatt pedig fokozott hangszigetelést és okosabb szolgáltatásokat találunk. A habot a tortán a fokozott élmény jegyében átalakított futómű és az új kormánymű jelenti. Ígéretesen hangzik, de a kompaktok kiélezett versenyében elég ennyi? Utánajártunk.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 10:58

Jeep Renegade menetpróba - A legkeményebb tereptörpe

Nyomtatás

Azt hiszem Önök közül is sokan tudnák a választ arra a kérdésre, hogy napjainkban melyik kategória foglalja el az autóipar divattrónját. Hát persze, hiszen a válasz egyszerű: a crossoverek. A szinte már minden gyártó palettájára beférkőző kisméretű vagy éppen kompakt „terepjárók” lassan a kisautóktól egészen a közepes egyterűkig alternatívát jelentenek a vásárlók számára. Ezt a hatalmas potenciált pedig a Jeepnél sem hagyták figyelmen kívül, és megalkották saját kis SUV-jüket, a Renegade-et.

Módosítás dátuma: 2015. február 28. szombat, 08:40

Opel Corsa (2014) menetpróba - Perfekt rekonstrukció

Nyomtatás

Az autóipar napjainkban heves tempót diktál, amelynek üteme hat év – ennyi idő alatt fut ki egy modell, méghozzá egy időközi ráncfelvarrással egybekötve. Kötelező modellváltások követik egymást, miközben azt, aki nem áll be a sorba, kinézik, sokszor ok nélkül. Hasonló cipőben jár az Opel az új Corsával, amely a korábbi vázra épül ugyan, de temérdek újdonsággal, méghozzá a legfontosabb pontokon.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:27

Peugeot 508 (2014) menetpróba - Francia úriember, új zakóban

Nyomtatás

Ugyan már régen elmúltak azok az idők, amikor a különböző európai országok autóipari termékeit egy-egy jelző alapján könnyedén beazonosíthattuk, de még manapság is sokaknak a francia autók jutnak eszükbe, ha a kényelem kerül szóba. Nem csoda, hiszen bár minden téren csúcson kell lenni a sikerhez, a komfort még mindig kiemelt helyet foglal el franciák listáján - főleg, ha egy középkategóriás típusról van szó.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:25

Nissan Pulsar menetpróba - Lüktető erek

Nyomtatás

Nem lehet egy szavunk sem a Nissanra, a mély szürkeségből tisztességes offenzívával próbálnak kievickélni a japánok, amiben a Qashqai sikerein túl nagy szerepet szánnak a nemrégiben bemutatott X-Trailnek is, de nyilvánvalóan a legfontosabb fronton, az alsó-középkategóriások szegmenségen a Pulsar viszi a márka zászlaját.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:25

Nissan X-Trail (2014) menetpróba - Jól sikerült hiánypótlás

Nyomtatás

A Nissan X-Trail jó ideje, mintegy 13 éve részét képezi a japán gyártó kínálatának, azonban az általa megtestesített filozófia felett eljárt az idő, a vásárlók divatosabb, modernebb hobbiterepjárókra harapnak. Épp ezért a Nissan sem teketóriázott és a hirtelen nagy népszerűséget szerzett új Qashqai mintájára a harmadik generációba lépve teljesen megújította SUV-ját.

Módosítás dátuma: 2014. november 24. hétfő, 08:16

10. oldal / 23