2018. Június 21., Csütörtök

Frissitve:07:09:17

Bemutatók/Menetpróbák

Hyundai i10 1.0 (2015) úti beszámoló - Szeretnivaló belépő az autózás világába

Nyomtatás

Ezúttal egy meglehetősen rendhagyó cikkel igyekszünk kedveskedni Olvasóinknak, aminek ötlete egy nyaralás során pattant ki a fejemből. Ráadásul nem akármilyen nyaralás volt ám ez: feleségemmel épp nászutunkat töltöttük Görögország egyik aprócska, Zakynthos nevezetű szigetén, s hogy felfedezzük a látnivalókat, autóbérlésre adtuk a fejünket. És persze a munkai ártalom még ekkor is elkerülhetetlen volt.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 09:49

Peugeot 208 menetpróba (2015) - Textúrálva

Nyomtatás

Felfrissült a Peugeot 208. A külső sportosabb lett, de az elegancia megmaradt. Bővült a felszereltségek választéka, miközben minden eddiginél jobban személyre szabhatjuk a francia kisautót. A legfontosabb változást azonban a lemezek alatt találjuk.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 09:47

Renault Kadjar menetpróba - Qashqai à la carte

Nyomtatás

A Renault egyáltalán nem bízta a véletlenre legújabb crossoverének megépítését. Fogták a kategória legsikeresebb autóját – a Nissan Qashqai-t –, és lefordították franciára. A végeredmény a Kadjar, amely a többcélú autóvezetés élményét fokozott méretekkel, és jövőbe mutató megoldásokkal tálalja.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 09:46

Honda Civic Type R (2015) menetpróba - Radikális

Nyomtatás

Michelisz Norbert túrautó-pilóta mellett ülök. Alattunk a Honda Civic üvöltve lépi túl a 200-as tempót, majd 226 km/h-nál erős tarkón csapással jön a fék, hogy aztán a nehéz bukósisakkal megnehezített fejem a nyakizmaim hiábavaló erőfeszítésének hatására balra lendüljön az íves jobb kanyarban. Leizzadtam, pedig ez csak az első kanyar a Slovakiaringen. És még csak nem is a WTCC-s versenyautó. Csak éppen a világ jelenleg leggyorsabb utcai elsőkerékhajtású autója.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 09:45

BMW M135i-től M6-ig - M-lékezetes nap

Nyomtatás

Alig egy hete olvashatták részletes menetpróbánkat a BMW két csúcs-szabadidőautójáról, az új X5 M / X6 M testvérpárról. Egyenesen Lengyelországig, egészen pontosan Poznan városáig utaztunk, hogy kipróbálhassuk a brutális jószágokat, azonban a szervezők annak érdekében, hogy még izgalmasabbá tegyék az eseményt, megfűszerezték egyéb felnőtt játékokkal is.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 09:44

Volvo XC90 (2015) menetpróba - Beváltott ígéretek

Nyomtatás

Tizennégy esztendő után érkezett meg a Volvo XC90 utódja, az új generáció ráadásul a Volvo új irányvonalát is kijelöli. Így nem csoda, hogy a keresleti oldalon óriási űrt töltött be a hazánkba éppen csak megérkezett típus, de talán arra senki sem számított, hogy a megrendelések tekintetében Magyarország világrekordot dönthet. Kipróbáltuk, hogy mit tud a kategória jelenleg legfontosabb modellje.

Módosítás dátuma: 2015. augusztus 04. kedd, 09:42

MINI John Cooper Works (2015) menetpróba - Itt repül a kismadár!

Nyomtatás

Reszelős kattanással zörren a zárszerkezet, a kis fémszínű kézi készülék végén pedig már csusszan is ki a polaroid fénykép. A kis lapkán hamarosan átveszem én a szürkeség helyét – új helyemen szokatlanul tehetetlen képet vágva, de napszemüveg mögött bújó szemeimben csillogó izgalommal. Az ok egyszerű: ott, ahol 231 lóerő és egy MINI egyesül, szem nem marad szárazon.

Módosítás dátuma: 2015. június 15. hétfő, 20:36

BMW X5 M és X6 M (2015) menetpróba - Repül a nehéz kő…

Nyomtatás

Kicsit szégyellem magam. Igen, szégyellem magam, ugyanis mindeddig hittem és vallottam, hogy a szürreálisan erős crossoverek, szabadidőautók, terepkupék, hobbiterepesek (vagy szólítsuk őket, ahogy csak jólesik) teljességgel feleslegesek, mi több, semmi szeretnivaló nincs bennük. Jó adag ellenszenv azonban van, szinte mindenkinek antipatikusak. Nem is értettem, hogy minek erőltetik a gyártók a sportos jelzővel ellátott óriásokat, amikor úgy áll nekik a sportosság, akár tehénnek a nadrág.

Módosítás dátuma: 2015. június 15. hétfő, 20:35

Toyota Auris (2015) menetpróba - Megértő odafigyelés

Nyomtatás

Fiatal koromban nagyon jól ment a tanulás. A középiskolát bonyodalmak nélkül, könnyedén abszolváltam, de aztán jött az egyetem, és vele az egyetemisták tipikus életmódja. Mondanom sem kell: az első év cudarul sikerült. Aztán rájöttem egy nyilvánvalónak hangzó dologra: a tanárok nem ellenségek, érdemes bejárni órákra, és odafigyelni rájuk. Ennek eredménye gyorsan utolért. Ezúttal a Toyota járta be ezt az ívet, és az Aurist odafigyelve, okosan frissítette. Mi pedig kipróbáltuk a végeredményt.

Módosítás dátuma: 2016. február 01. hétfő, 19:17

Mercedes-Benz Vito 111 CDI menetpróba - Kis szívvel is óriási

Nyomtatás

Az Autó Pultnál elsősorban a személyautókra összpontosítunk, a haszongépjárművekről pedig csak nagyon ritkán olvashatnak hasábjainkon, azonban ezúttal épp egy áruszállítót veszünk górcső alá.

Módosítás dátuma: 2015. június 15. hétfő, 20:34

BMW M 635 CSi, 850i és E30 M3 Cabrio menetpróba - Szentháromság

Nyomtatás

Ha ki kellene emelni három olyan modellt a BMW múltjából, amely a márka legjavát szemlélteti, náluk keresve sem találnánk jobbat. Szerencsések voltuk: a Bavarian Classics jóvoltából a bajor márka alapköveire pilléreket emelő triót vihettük el jó néhány körre.

Módosítás dátuma: 2015. június 15. hétfő, 20:31

10. oldal / 24