Az alábbi cikkünk még egy korábbi holnapstruktúrából származik, így előfordulhatnak szerkesztési hiányosságok. Megértésüket köszönjük.

Kedvezmények és akciók? Szerencsére még erre sincs szükség, az Autó Pultot ugyanis ingyenesen böngészhetik. Hogy miért olyan nagy szám ez? Az alábbiakban látni fogják: nem akármilyen mennyiségű munkát fektetünk be egy-egy tesztbe, amely segítheti Önöket a jó döntés meghozatalában. Az autózás pedig minden, csak nem olcsó történet, egy-egy helyes döntés pedig akár milliós árelőnyhöz is juttathat minket.

Az Autó Pult alapításakor nem világhódítás és nem túlcifrázott célok lebegtek szemeink előtt. Körülbelül öt és fél évvel ezelőtt magazinunk megnyitásával egyszerűen jobb hellyé kívántuk tenni környezetünket, segíteni a vásárlóknak a tökéletes választás meghozásában és egyúttal minőségi, objektív szemlélettel semlegesíteni a sokszor részrehajló hazai újságírást.

Kitűzött céljainkat továbbra is a kellő alázattal igyekszünk szolgálni, de talán nem túlzás kijelenteni, hogy az Autó Pult fennállása alatt számos újdonságot hozott a magyar autós újságírásba. Az alábbiakban összegezzük, hogy szakmai, precizitásra összpontosító szemléletünk és autók iránti szüntelen rajongásunk milyen előnyöket hoz Olvasóink számára ezen a túlzsúfolt területen.

-    Pártatlan, elfogultságot teljesen mellőző tesztek: komoly felelősség tanácsokat adni egy olyan vásárláshoz, ahol milliókról beszélünk, és amely évekre meghatározhatja életünk egy részét. Mi ezt tudatosan és lelkiismeretesen szem előtt tartva igyekszünk minden elfogultságot nélkülözi tesztjeinknél, hogy Olvasónk a lehető legobjektívebb, legátfogóbb képet kaphassa.

Sallangok nem csavarják fejünket: objektívak maradunk.

-    HD fotók: jól átlátható galériánk nagyfelbontású képein sallangmentesen láthatják az újdonságok minden fontos részletét, és akár háttérnek is letölthetik kedvenc képeiket

-    Mérések, összehasonlítható adatok: egyediségünk egyik nagy forrása. Annak érdekében, hogy állításaink szilárd alapokat  kaphassanak, kivétel nélkül az összes tesztautó gyorsulását, rugalmasságát, zajszintjét és fogyasztását is összehasonlítható módon mérjük, mely eljárásainkról az alábbi linkre kattintva tájékozódhatnak.

-    Konkurensek alapos összehasonlítása: fontosnak tartjuk, hogy tesztjeink ne legyenek „elszigeteltek”. Mindig rápillantunk a konkurensek képességeire és árára, amelyet ha lehetséges, azonos felszereltséggel, kategóriánként meghatározott Autó Pult normaszinten hasonlítunk össze. És hogy miért tudunk mindig ennyire keresztbe hivatkozni?

-    Kis, családias csapat, mindenki mindent kipróbál: mint tudjuk, az idő megszépítheti az emlékeket, vagy legalábbis elfakíthatja. Ez ellen mérési adatbázisunkkal és tesztjeink visszaolvasásával küzdünk, míg az információs aszimmetriát szerkesztőségünk kis méretével kompenzáljuk. Ezáltal lehetővé válik, hogy mindenki szinte minden autót kipróbáljon, így átfogó összehasonlítási alappal vághatunk neki a teszteknek.

Tapasztalat, mérések, teljesség - így komoly feladatokkal is megbírkózunk.

-    Bőséges információforrás – hírek és tesztek teljes tartalommal. Saját korlátainkon belül, de minduntalan törekszünk arra, hogy minden elérhető információt eljuttassunk Önökhöz. Bizton állíthatjuk: szemléletünk miatt az Autó Pulton nem fognak egymondatos hírekkel és tízmondatos tesztekkel találkozni. Persze tudjuk, hogy fontos az információ gyors és hatékony közlése, de egyúttal mindenki olvasatában más a fontos információ. Mi igyekszünk vásárlói szempontból is bőséges tudást átadni, amelynek természetesen azért így is korlátot szab a terjedelem, ezért további kérdéseikkel, vagy éppen vásárlási szándék esetén nyugodtan keressenek fel minket, örömmel segítünk!

-    Felelősség és számonkérhetőség: legyen az teszt vagy hírszerkesztés, nálunk mindenki adja hozzá a nevét. Mivel emberek vagyunk, sajnos közel sem vagyunk hibátlanok, de hibáinkért is mindig alázattal vállaljuk a felelősséget. Ha pedig kritizálunk, azt bárki számára bemutathatóan, megalapozottan igyekszünk tenni.

Nem fordítunk hátat.

-    Minden olvasói megjegyzésre, kérdésre reagálunk – számunkra fontos a párbeszéd az Olvasók, a Vásárlók és a szakma között, így a levelekre záros időn belül válaszolunk. Forduljanak hozzánk bizalommal!

-    Arra is törekszünk, hogy rengeteg érdekes helyre vihessük el Önöket (pl. Porsche Tíz Torony Túra, Mercedes-Benz Csillagtúra, Namíbia vadregényes tájai, kubai autószemle, indiai világvége stb.).

-    Támogatjuk és kutatjuk az új, tisztább autózási módokat, így például mi tartjuk az elektromos kisautós világrekordot is.

-    Büszkék vagyunk a magyar sikerekre a motorsport és az autóipar területén, amiről igyekszünk hírt adni cikkeinkben.

-   A jövővel párhuzamosan a dicső múltról is olvashatnak nálunk: veterán rovatunkban érdekesebbnél érdekesebb különlegességeket mutatunk be Önöknek.

-    A klasszikus újságírás értékeinek képviselete: számunkra fontos a magyar nyelv és a kultúra ápolása, a szleng kerülése, azaz nem írunk olyasmit, ami “nem tűr nyomdafestéket”. Kapitalista világban élünk, melyben minden magazin számára fontos a felszínes szenzációhajhászás, mi mégis igyekszünk kerülni azt, és inkább a pozitív értékek közvetítésével kívánjuk megfogni az Olvasót, mert hisszük, hogy a könnyebb boldogulás helyett a minőség idővel megtalálja a maga keresletét.

-    Részletes autóipari szaktanácsadás: a legjobb döntések érdekében autóvásárlásnál, fenntartásnál, közlekedésnél, vagy egyszerűen csak az információszomj kielégítése végett. Magazinunk számos hasznos magyarázó vagy éppen tanácsadó cikket publikál az autózás világával ismerkedők, az autójukat rendszeresen használók vagy éppen a tudásukat elmélyíteni kívánó olvasók számára.

Úgy gondoljuk, hogy a fentiekkel valós értéket kínálunk Önöknek, de természetesen ez véletlenül sem jelenti azt, hogy kényelmesen hátradőlnénk. Mi az autós újságírást mind az autók, mind pedig a tájékoztatás oldaláról szerelemből és szenvedélyből műveljük, így számunkra, és valószínűleg Olvasóink számára is az a legfontosabb, hogy ezt minél magasabb színvonalon tehessünk. Ehhez Önöktől is várjuk a véleményeket, ötleteket, hogy ezáltal minél többet tudjunk adni és meghálálhassuk a belénk fektetett bizalmat. Bármilyen észrevételt örömmel fogadunk, akár hozzászólásként alább, akár e-mail formájában.

Reméljük, hogy elégedetten olvassák sorainkat, és egyben arra buzdítjuk Önöket, hogy ne elégedjenek meg ennyivel: ha autóvásárlásra adnák fejüket, forduljanak hozzánk bizalommal, tanácsainkat, ötleteinket nagy örömmel és természetesen ingyenesen osztjuk meg Önökkel.

Kommentek